RATBV SA a decis retragerea temporară a tuturor autobuzele electrice SOR din Braşov, după ce unul dintre vehicule a luat foc în timp ce se afla pe traseu

RATBV SA a decis retragerea temporară a tuturor autobuzele electrice SOR din Braşov, după ce unul dintre vehicule a luat foc în timp ce se afla pe traseu

Reprezentanţii RATBV SA au luat decizia retragerii mijloacelor de transport în comun produse de compania SOR, din Cehia, după ce un autobuz electric a luat foc la Braşov, în timp ce era pe traseu.

Toate cele 60 de vehicule electrice ale SOR vor fi retrase temporar din circulaţie,

începând de joi seară, de la ora 20.30. RATBV asigură că decizia nu va afecta semnificativ circulaţia mijloacelor de transport în comun din oraş.

„RATBV a iniţiat astăzi o cercetare tehnică amănunţită a cauzelor producerii incidentului, solicitând prezenţa de mâine la Braşov a reprezentanţilor firmei producătoare a autobuzului, precum şi pe cei ai firmei ce au produs acumulatorii. Până la finalizarea verificărilor toate autobuzele electrice SOR vor rămâne în garajele RATBV. Oprirea din circulaţie a celor 60 de autobuze electrice va produce unele dereglări ale programului de circulaţie, societatea noastră depunând toate eforturile pentru ca în zilele următoare să realizeze cât mai fidel planul de circulaţie afişat în staţii. Cu toate acestea, pentru mâine, 24 iunie 2022, este preconizată absenţa câte unei maşini pe liniile: 4, 5, 6, 17, 21, 22, 23, 25, 28, 34, 35, 36 şi 50. Menţionăm că programul de circulaţie din zilele de sâmbătă şi duminică nu va fi afectat”, au declarat reprezentanţii RATBV SA.

Joi, 23 iunie 2022, în jurul orei 13.30, unul dintre autobuzele electrice marca SOR care circula pe linia 34 a luat foc. Incidentul a fost sesizat de către unul dintre călători, după ce în interiorul autobuzului a fost simţit miros de fum.Potrivit celor de la ISU Braşov, incendiul a izbucnit la compartimentul motor al autovehiculului. Toţi cei 29 de călători care se aflau în mijlocul de transport în comun s-au auto evacuat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările