Oktoberfest transformă Braşovul în capitala berii

Oktoberfest transformă Braşovul în capitala berii

Micul Oktoberfest începe pe 6 septembrie. Foto:Dan Suciu

Festival se desfăşoară între 6 şi 9 septembrie. Berea va curge în valuri, iar atmosfera va fi întreţinută cu multe concerte şi concursuri care de care mai amuzante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oktoberfest a ajuns la a patra ediţie, iar succesul a fost mai mare în fiecare an. „ Este cel mai mare eveniment de bere şi un brand al Braşovului. Aşteptăm peste 140.000 de oameni la Oktoberfest şi sperăm ca toate locurile de cazare din Braşov să fie ocupate. Anul acesta ca o premieră, trula local „Şase" a compus imnul festivalului. Anul viitor vrem să organizăm un concurs naţional pentru ca acest imn să devină o tradiţie. Anul acesta şi cortul va fi mai mare, de la 2.800 de metri la 3.600 de metri pătraţi", a spus Cristian Macedonschi, coorganizator al evenimentului.

Sponsorul principal al evenimentului este Ciucaş Braşov, compania care anul acest împlineşte 120 de ani şi va oferi sute de premii la eveniment. Oktoberfest va debuta joi cu o inedită paradă în central oraşului. Braşovenii pot vedea zeci de oameni în costume bavareze, dar şi caleşti şi trăsuri decorate în acelaşi stil. Se va pleca de la Primărie, pe Mureşenilor şi se va ajunge la Arenele Ţiriac unde se va desfăşura evenimentul. Startul distracţiei se va da tot joi odată cu deschiderea primului butoi cu bere.

Vedeţi aici imagini de la Miss Oktoberfest din anii anteriori

Miss Oktoberfest nu ţine const de vârstă sau măsuri

Unul dintre cele mai aşteptate moment va fi cu siguranţă Miss Oktoberfest. Anul trecut premiul de popularitate a fost câştigat de o braşoveancă de 56 de ani. „La Miss Oktpberfest nu conteayă vârsta sau măsurile ci ingeniozitatea. Vor fi probe care de care mai trăsnite şi mai haioase. Câştogătoare va primi acasă un dozator de bere, care va fi aprovizionat timp de o săptămână. Vom promova şi reciclarea, iar la 50 de pahare adunate se vor da premii în bere. Anul acesta vom avea şi un magazine de accesorii bavareze", a spus Anemona Hermeneanu, coorganizator al evenimentului.


Ca în fiecare an, organizatorii îi sfătuiesc pe braşoveni să aleagă transportul în comun şi să nu conducă băuţi.

Vezi aici programul evenimentuluiDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările