Monumentul ridicat la Şimon în memoria militarilor evrei a fost curăţat. El fusese vandalizat de persoane necunoscute. Poliţia anchetează cazul

Monumentul ridicat
la Şimon în memoria militarilor evrei a fost curăţat. El fusese vandalizat de
persoane necunoscute. Poliţia anchetează cazul

Monumentul vandalizat a fost curăţat. FOTOAmbasada Israelului în România

Monumentul a fost curăţat de imaginile jignitoare, iar poliţia încearcă să afle cine sunt vandalii. O delegaţie a Ambasadei Israelului în România a fost ieri la Şimon pentru a analiza situaţia la faţa locului.

Ştiri pe aceeaşi temă

O imagine cu monumentul devastat a fost publicată în cursul zilei de duminică, 31 iulie, pe pagina de Facebook numită Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania. Informaţia a fost preluată de pe un site de ştiri din Israel, intitulat Ynetnews.com.

Primăria Bran, de care aparţine satul Şimon, pe raza căruia se află monumentul a luat imediat măsuri pentru curăţarea lui. „Monumentul a fost curăţat şi este regretabil ce s-a întâmplat. Este prima dată în şase ani când se întâmplă aşa ceva. Sperăm că a fost un incident izolat Poliţia face cercetări pentru a afla cine a foat autorul acesti fapte. Părerea mea este că nu a fost un localnic, ci tot un turist, deoarece monumentul se află pe un traseu turistic la 4 kilometri de satul Şimon“, a declarat primarul din Bran, Rareş Rădăcină. 

O delegaţie a Ambasadei Israelului la Bucureşti a fost personal ieri la Şimon pentru a vedea în ce stare se află monumentul. „Ambasada StatuluI Israel condamnă actul de vandalizare a monumetului dedicat soldaţilor care au murit în 2010, într-un accident de elicopter. Avem încredere deplină în autorităţile române că vor face tot posibilul pentru a descuraja astfel de gesturi pe viitor“, au declarat reprezentanţii Ambasadei pentru „Adevărul“.

Poliţiştii braşoveni s-au autosesizat în legătură cu acest caz şi a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, care este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti. Deocamdată autorul sau autorii rămân necunoscuţi.

Monumentul a fost ridicat în Munţii Bucegi, la 4 km de satul Şimon, în 2010 în memoria celor şase miliatri israelieni şi a unui militar român morţi într-un tragic accident aviatic. Un elicopter israelian de tip CH 53, s-a prăbuşit pe vârful Guţanu (2.246 de metri în cadrul exerciţiului comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: