Lupte medievale, la Râşnov

Zeci de cavaleri şi domniţe reînvie la Râşnov în acest weekend vremuri de mult apuse.

Pe platoul de la poalele Cetăţii de la Râşnov au loc înfruntări cu arme medievale şi parade ale celor mai originale costume.

„Fiecare dintre noi reprezintă câte un ordin al cavalerilor de pe timpuri. Costumele păstrează însemnele după care aceştia puteau fi recunoscuţi. Eu sunt unul dintre cavalerii-templieri, iar colegul meu este cavaler-ospitalier", a spus Simion Belbe, un cavaler aflat la Cetatea Râşnov.

Trupele medievale pun în scenă spectacole cu foc, piese de teatru, dar şi demonstraţii incendiare de luptă.

„Spadele cu care ne luptăm cântăresc trei kilograme şi jumătate şi sunt greu de mânuit, din cauza greutăţii lor. Mânuirea unei astfel de arme medievale se învaţă după aproximativ şase luni de antrenamente zilnice. Astfel de demonstraţii pot fi periculoase dacă luptătorii nu sunt foarte bine antrenaţi", a declarat Vlad Stoina, unul dintre cavalerii prezenţi la turnir.

Vizitatorii vor avea parte şi de preparate medievale apetisante. Printre delicioasele mâncăruri se numără ţepuşele, cârnaţii cavalereşti şi burta dragonului. Spectacolul de la Râşnov va avea loc pe toată durata acestui weekend şi include şi un târg de toamnă , la care gospodinele şi meşterii populari îşi prezintă cele mai apreciate produse.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările