Clanul Cordunenilor acţiona şi la Braşov

Clanul Cordunenilor acţiona şi la Braşov

Bogdan Constantin a fost reţinut la Iaşi

Procurorii DIICOT, care au făcut descinderile, au în vizor şi un braşovean, suspectat de legături cu Cordunenii. Peste 100 de persoane au fost conduse la audieri, după ce procurorii DIICOT au făcut 47 de percheziţii în Braşov şi Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La acţiunea de amploare au luat parte 400 de poliţişti şi jandarmi, iar percheziţiile au fost efectuate concomitent în mai multe locuinţe. Capul reţelei, Bogdan Constantin şi alte 29 de persoane au fost deja puse sub acuzare, iar anchetatorii îi audiază în continuare pe cei bănuiţi de infracţiuni cu violenţă, informatice sau economice.

Vasile Necula din Braşov, suspectat de legături strânse cu clanul Cordunenilor şi de implicare în săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane, a fost condus ridicat ieri din locuinţa lui din Braşov şi dus la Iaşi la audieri. Conform probatoriului, Vasile Necula este acuzat că a facilitat, fără drept, accesul membrilor reţelei în domiciliul unei femei.

Braşoveanul nu a fost până acum reţinut, însă ancheta este în plină desfăşurare. Anchetatorii vor să vadă exact câte persoane au fost victime ale infractorilor şi să îi prindă pe toţi cei implicaţi în afaceri frauduloase.

Dosarul, în care sunt cercetate peste 100 de persoane are 60 de volume a câte 400 de pagini. Datele anchetei arată că membrii grupului infracţional organizat, a acţionat în perioada 2006- 2009, atât pe teritoriul României cât şi în afara ţării.

Membri reţelei sunt cercetaţi pentru trafic de persoane.  Victimele au povestit că au fost exploatate sexual, obligate să cerşească sau să comită furturi.

La acuzaţii se mai adaugă şi multe  infracţiuni cu violenţă, înşelăciuni informatice şi fraude economice. Constantin Bogdan (n.r. Costel Corduneanu), capul reţelei, ar fi fost cel mai respectat membru al clanului şi cel care păstra relaţiile cu diferite persoane din România, dar şi din Republica Moldova, Italia, Spania Austria, Irlanda şi Germania.

Racolau şi „instruiau" copii

Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei îşi racolau unii discipoli de la 10-12 ani şi îi duceau ulterior în Iugoslavia, unde îi supravegheau şi îi „specializau". Apoi îi trimiteau „la muncă" în alte state din Uniunea Europeană.

De asemenea, pentru a scăpa de datoriile pe care le aveau la clanul Corduneanu unele persoane erau puse să fure în locurile şi în condiţiile indicate de membrii reţelei.

În afacerea cu „hoţi" membrii clanului Corduneanu ar fi băgat 70.284 euro, însă ar fi câştigat 1,65 milioane euro. Pentru a-şi recupera libertatea, unele persoane, puse să fure, ar fi plătit sume foarte mari de bani.

Pentru ultimele noutaţi din Braşov, click pe poza de mai jos


citeste totul despre: