Cerbul de Aur 2018. TVR vine cu vedetele, Braşovul suportă cazarea, protocolul şi utilităţile

Cerbul de
Aur 2018. TVR vine cu vedetele, Braşovul suportă cazarea, protocolul şi utilităţile

Cerbul de Aur va fi în Piaţa Sfatului. FOTOArhivă.

Consiliul Local şi cel Judeţean vor suporta cheltuielile de cazare şi protocol, dar şi cele de pază sau de salubritate. Piaţa Sfatului va fi pusă gratuity la dispoziţie pentru Cerbul de Aur. TVR va aduce vedetele, iar Guvernul a alocat în acest sens 4,3 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Braşov au anunţat că se vor implica în organizarea ediţiei aniversarea a Cerbului de Aur. Sumele ce vor fi alocate urmează a fi votate în următoarele şedinţe de consiliu. Cert este că autorităţile locale se vor ocupa de cazare, amplasament şi alte chetuieli organizatorice (energie electric, pază şi salubritate). Piaţa Sfatului va fi dată în folosinţă gratuită pentru organizarea evenimentului. TVR a mai cerut să fie asigurate 250 de camera pentru staf, concurenţi şi invitaţi. Tot autorităţile locale vor asigura şi cheltuielile de protocol. TVR se va ocupa de alegerea concurenţilor şi a vedetelor care vor cânta la festival. Guvernul a alocat pentru Cerbul de Aur 4,3 milioane de lei.

Recitaluri româneşti şi internaţionale

Potrivit reprezentanţilor TVR, festivalul va începe în 29 august, cu o gală aniversară românească, la care vor participa premianţii şi trupele din ediţiile anterioare ale Cerbului de Aur. Show-ul va fi completat cu imagini din arhiva TVR, de asemenea de la ediţiile anterioare ale festivalului.

Următoarele două seri vor fi dedicate concursului propriu-zis. În afara concurenţilor, vor fi şi o serie de invitaţi care vor susţine mini-recitaluri. Seara a patra a festivalului va fi seara de gală, în care vor fi premiaţi câştigătorii festivalului. Seara va fi încheiată de concertul celei mai importante vedete invitate, al cărei nume rămâne încă nedezvăluit, până ce TVR va finaliza negocierile pentru contract. 

Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur“ se va încheia pe 2 septembrie, cu „Gala Centenară“, care va păstra tema tradiţională a muzicii folclorice, însă va fi o reinterpretare a acesteia, într-o manieră mai modernă.

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la prima ediţie din 1968 a Festivalului Cerbul de Aur. Prima ediţie a avut loc în 1968 la actualul Teatru Sică Alexandrescu din Braşov. După patru ediţii festivalul a fost oprit, dar reluată 20 de ani mai târziu într-o nouă locaţie: Piaţa Sfatului. Ultimul an în care s-a organizat festivalul a fost în  2009, iar de atunci au tot fost promisiuni că va fi reluat.

Printre artiştii străini care au urcat pe scena din Piaţa Sfatului de-a lungul timpului s-au numărat Kyle Minouge,Toto Cutugno Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Pink, Scorpions şi Patricia Kaas.

 

 

citeste totul despre: