Atelier pentru elevii din Braşov, gândit de foşti stagiari la Google şi Facebook. Le vor arăta „cum să faci bani din programare“

Atelier pentru elevii din Braşov, gândit de foşti stagiari la Google şi Facebook. Le vor arăta „cum să faci bani din programare“

Imagine cu fondatorii WellCode  FOTO: arhiva WellCode

Tinerii de la platforma WellCode, foşti stagiari Google şi Facebook, organizează miercuri, 13 februarie, între orele 16.00 şi 18.00, un workshop denumit „Cum să faci bani mulţi din programare“ la Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ din Braşov.

Clujenii Petru Trîmbiţaş şi Bianca Costin, foşti stagiari la Facebook​ şi ​Google, fondatorii echipei ​WellCode​, împreună cu alţi membri ai echipei, organizează miercuri, 13 februarie, între orele 16.00 şi 18.00, un workshop pentru elevii pasionaţi de informatică la ​Colegiul Naţional „Grigore Moisil“​ din ​Braşov.

Echipa - se arată într-un comunicat - va discuta cu tinerii detalii legate de alegerea unei facultăţi, alegerile importante în viaţă şi cum să-i arate unui tânăr să realizeze ce-l va ajuta cel mai mult pe termen lung, de ce au ales să nu se angajeze la corporaţii precum Google şi au optat pentru Wellcode, o platformă creată de ei unde se poate învăţa programarea de la zero.

Accesul la workshop se va face pe bază de ​rezervare​ ​gratuită​ pe site-ul ​Eventbrite​, cu o limită de ​60 locuri​.

Pe pagina de Facebook a evenimentului de miercuri, din Braşov se mai precizează:

„Cred că una din cele mai populare întrebări pe care ni le pun elevii e «La ce facultate să merg?» Workshopul ar trebui să te ajute să îţi răspunzi singur la întrebare - dar nu doar la întrebarea aceasta. Nu vom da o listă cu toate facultăţile posibile, nu vom da o reţetă pe care să o aplici ca să faci alegerea aceasta. În schimb, vom vorbi despre alegerile importante în viaţă şi despre cum să îţi dai seama ce te va ajuta cel mai mult pe termen lung“.


Mai puteţi citi:

VIDEO Manualul care lipseşte şcolilor din România: site-ul inovativ care te învaţă informatică gratuit a fost creat de patru tineri din Ardeal

Doi tineri din Transilvania au creat wellcode.ro, o platformă unică în România de unde oricine poate învăţa informatica de la zero. Informaţiile sunt structurate cu ajutorul unor specialişti în Pedagogie, în aşa fel încât învăţatul să nu fie o povară. Pe lângă lecţii, există probleme şi chestionare (quizz-uri) care îi verifică pe cursanţi şi se asigură că au înţeles informaţiile.

Stagiarii români la Google şi Facebook întorşi acasă să schimbe mentalităţi: „În România, dacă pui o întrebare, lumea crede că eşti prost“

Un grup de cinci foşti olimpici, actualmente studenţi, masteranzi şi doctoranzi la matematică şi-au propus să-i înveţe pe copii să descopere farmecul matematicii şi informaticii. Ei vor să arate elevilor că profesorul care predă poate fi nu numai un dascăl, ci şi un prieten care încearcă să le explice modul în care cele două discipline şcolare ar trebui privite ca un instrument util pentru viitorul lor profesional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: