Aproape jumătate dintre membrii lotului României pentru Olimpiada de la Beijing au învăţat la aceeaşi şcoală

Aproape jumătate dintre membrii lotului României pentru Olimpiada de la Beijing au învăţat la aceeaşi şcoală

Purtătoarea de drapel a României la Jocurile Olimpice  - Raluca Strămăturaru - şi alţi 15 componenţi ai lotului au învăţat la aceeaşi şcoală FOTO GSP

16 din cei 34 de componenţi ai lotului de sportivi şi antrenori cu care România va fi prezentă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing (2022) sunt actuali sau foşti studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov. Mai mult, 15 dintre ei au urmat aceeaşi facultate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape jumătate din delegaţia României la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing este formată din sportivi şi antrenori care învaţă ori au învăţat la aceeaşi şcoală: Universitatea Transilvania din Braşov. 

Nu mai puţin de opt dintre sportivii din lotul României sunt studenţi sau absolvenţi ai acestei universităţi, iar 8 dintre cei 12 antrenori se află şi ei în aceeaşi situaţie. 15 dintre cei 16 au urmat cursurile aceleiaşi facultăţi.
 
Chiar purtătoarea de drapel, Raluca Strămăturaru, este absolventă a Universităţii Transilvania şi a absolvit Facultatea de Educaţie fizică şi sporturi montane. De fapt, 15 din cei 16 au urmat cursurile acestei facultăţi, singurul la o altă facultate fiind unul din reprezentanţii ţării noastre la sărituri cu schiurile, Daniel Cacina, care este student la Facultatea de Inginerie electrică şi ştiinţa calculatoarelor. 
 
Delegaţia României pentru Jocurile Olimpice este formată din 34 de persoane, dintre care 22 de sportivi şi 12 antrenori. 16 dintre aceştia au fost pe băncile universităţii braşovene. 
 
Sportivii braşoveni care au trecut pe la Transilvania vor concura la 5 din cele 7 discipline la care România are reprezentant: sanie, schi alpin, biatlon, sărituri cu schiurile şi patinaj viteză
 
La sanie vor fi trei sportivi: Raluca Strămăturaru (portdrapel), Valentin Creţu şi Marian Gîtlan şi doi antrenori, Ioan Apostol, Eugen Radu, plus un team leader – Sorina Ţicu. La bob va fi prezent antrenorul Iulian Păcioianu. La schi alpin este sportiva Maria Constantin, iar la schi fond, antrenorul Daniel Borca. La biatlon va fi prezent un alt sportiv, George Colţea. La sărituri cu schiurile, Universitatea Transilvania este reprezentantă de doi sportivi – Daniela Haralambie, Daniel Cacina şi de doi antrenori – Florin Spulber şi Adrian Comănescu. La patinaj viteză, unitatea de învăţământ superior îi trimite la Beijing pe sportiva Mihaela Hogaş şi pe antrenorul Bogdan Stănescu.
 
Jocurile olimpice de iarnă de la Beijing se desfăşoară în perioada 4-20 februarie 2022. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările