259 de cazuri de gripă într-o săptămână, un nou record la Braşov

259 de cazuri de gripă într-o
săptămână, un nou record la Braşov

Gripa debutează cu febră şi dureri musculare. FOTOShutterstock.

Numărul de cazuri de gripă a ajuns săptămâna trecută la 259, un nou record al ultimului deceniu. În acest sezon, virusul gripal a provocat trei decese la Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna trecută s-au înregistat 259 de cazuri, un nou record al ultimului deceniu după ce cu o săptămâna înainte se înregistraseră 250 de cazuri. Din fericire doar trei persoane au avut nevoie de internare în spital, faţă de 21 de pacienţi în săptămâna precedentă.  

Gripa a provocat în acest sezon trei decese, ultimul chiar săptămâna trecută, un bprbat de 66 de ani. Acesta fusese infectat cu virusul gripal de tip B şi era internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. Avea şi alte boli cronice care i-au slăbit organismul în lupta cu virusul gripal. În februarie au decedat două femei una de 55 de ani care fusese infectată cu viruslui de tipA(H1), iar alta de 60 de ani care contactase virusul de tip B.

Din cauza gripei, la cel mai mare spital din Braşov au fost impuse restricţii. Programul de vizită este între 15.00 şi 17.00 şi este permis accesul unui singur vizitator pentru un pacient. De asemenea aparţinătorii sunt rugaţi să poarte mască şi să-şi dezinfectele mâinile la intrarea în saloane.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare general proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

 

 

citeste totul despre: