Victor Ponta a venit la Brăila pentru a vedea ce trebuie făcut pentru revigorarea sistemului de irigaţii din România

Victor Ponta a venit la Brăila pentru a vedea ce trebuie făcut pentru revigorarea sistemului de irigaţii din România

Victor Ponta a văzut cea mai mare staţie de pompare a apei din Dunăre din România. FOTO: ADEVĂRUL

La invitaţia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, Victor Ponta a văzut cea mai mare staţie de pompare a apei din Dunăre, IM Gheorghiu, de la Stăncuţa, din judeţul Brăila. Dacă ar fi funcţională, staţia ar duce la irigarea a peste 200.000 de hectare de teren agricol, tot judeţul Brăila, parte din Ialomiţa, dar şi din Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Staţia IM Gheorghiu de la Stăncuţa- Cuza Vodă de Brăila- veche de 40 de ani- nu mai funcţionează decât cu două nave din totalul de 10. Pentru reabilitarea sa ar fi nevoie de 6 milioane de euro. Staţia este cea mai mare nu numai din România, ci şi din Sud Estul Europei.

Victor Ponta a venit astăzi la staţie, iar Daniel Constantin i-a explicat ce ar însemna funcţionarea acestei staţii pentru România: "S-ar putea iriga peste 200.000 de hectare de teren agricol, iar avantajul este că aici avem tot sistemul de irigaţii intact, iar pentru reabilitarea acesteia nu trebuie decât garanţii guvernamentale, încercăm să găsim o formulă de parteneriat", a spus Daniel Constantin.
Staţia aparţine ANIF şi pe vremea lui Ceauşescu, pe când funcţiona la capacitate, susţinea agricultura din tot judeţul Brăila, plus o parte din Ialomiţa şi Buzău.

"Am venit să văd cu ochii mei care sunt primii paşi ce trebuie făcuţi pentru reabilitarea sistemului de irigaţii din România. Acest obiectiv este unul strategic", a declarat Ponta.

Apoi, Victor POnta a vizitat substaţia-navă de la Lacu Rezi- Însurăţei, unde a văzut cum funcţionează efectiv sistemul de la scoaterea apei din Dunăre până la culturile agricole.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările