Vânătoare de braconieri pe Dunăre. Capturi impresionante făcute de oamenii legii în apropiere de Brăila

Vânătoare de braconieri pe Dunăre. Capturi impresionante făcute de oamenii legii în apropiere de Brăila

Peşte braconat la Brăila FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit cinci dosare penale pentru  infracţiuni de braconaj piscicol şi au reţinut, în vederea continuării cercetărilor, trei bărci, zeci de scule de pescuit (multe dintre ele interzise prin lege), sute de metri de plase şi 158,8 kilograme de peşte.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila au depistat şapte persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat, pe fluviul Dunărea, în perioadă de prohibiţie.

Astfel, în zona km. 199 al fluviului Dunărea au fost depistaţi brăilenii, Marius V. şi Silviu I., în vârstă de 42 şi respectiv 25 de ani, care deţineau într-o barcă din lemn, cu motor ataşat, un dispozitiv de pescuit electric, un minciog, două plase din aţă, un prostovol şi cantitatea de 26,8 kg de peşte, speciile plătică şi crap. 

În aceeaşi zonă a fost depistat şi Bogdan M., în vârstă de 51 de ani, care desfăşura activităţi de pescuit comercial neautorizat folosind o unealtă de pescuit tip năpatcă.

O altă persoană a fost observată, într-o barcă din tablă, cu motor ataşat, acostată pe malul drept al fluviului, în care poliţiştii de frontieră au descoperit o plasă de nailon în şase fire şi cantitatea de 125 kg de peşte, specia plătică.

Pe braţul Măcin al fluviului Dunărea, colegii noştri l-au depistat pe Toader D., în vârstă de 54 de ani, care desfăşura activităţi de pescuit comercial neautorizat folosind două unelte de pescuit tip năpatcă, cu care a capturat şapte kg de peşte, speciile plătică şi caras.

În zona km. 167 al fluviului Dunărea au fost depistaţi brăilenii, Bogdan M. şi Ionel M. în vârstă de 43 şi respetiv 51 de ani, care foloseau o barcă din tablă şi o plasă de pescuit tip nailon în două fire, pentru a desfăşura activităţi de pescuit comercial neautorizat.  

„Colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi braconaj piscicol electric, în primul caz”, a precizat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Ambarcaţiunile, motoarele ataşate şi uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unei unităţi de profil pentru comercializare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările