Un singur spaţiu amenajat legal pentru ieşirile la iarbă verde la Brăila

Un singur spaţiu amenajat legal pentru ieşirile la iarbă verde la Brăila

Spaţiul de lângă Lacu Sărat rămâne singurul loc de picnic amenajat oficial  FOTO Florentin Coman

Anul trecut, după ce a fost adoptată Legea Picnicului, care obliga autorităţile locale să amenajeze corespunzător spaţiile destinate ieşirilor la iarbă verde, brăilenii au avut la dispoziţie două astfel de locaţii. Una se afla în spatele Lacului Sărat, cealaltă lângă satul Vărsătura, în locul denumit „la berze”, datorită unui cuib instalat pe un stâlp şi folosit de toată lumea ca punct de reper.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta, din păcate, brăilenii vor mai avea la dispoziţie, pentru tradiţionala ieşire la iarbă verde de pe 1 Mai, doar locaţia de lângă Lacu Sărat. Aceasta va fi amenajată conform prevederilor legale, cu toalete ecologice, sursă de apă, tomberoane pentru depozitarea deşeurilor şi grătare pentru prepararea fripturilor.

În plus, zona este mult mai uşor accesibilă decât în anii trecuţi deoarece Drumul Comunal 8, cel care face legătura între Şos. Buzăului şi Şos. Vizirului, a fost reabilitat ca la carte de Primăria Chiscani. "Pentru 1 Mai vom fi pregătiţi cu tot ce trebuie pentru amenajarea locului de picnic conform prevederilor legale", ne-a dat asigurări Dan Apostol, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila.

Acesta a precizat că locul de picnic cunoscut brăilenilor sub denumirea "La berze", de lângă Vărsătura, nu mai poate fi amenajat deoarece accesul populaţiei nu mai este permis în acea zonă. "Am primit o adresă din partea Direcţiei Silvice, prin care suntem informaţi că acea porţiune de pădure a devenit rezervaţie naturală şi nu mai poate fi folosită pentru ieşiri la iarbă verde. În acest context, va trebui să găsim alt loc pe care să îl amenajăm. Purtăm discuţii în acest sens cu Direcţia Silvică, dar mai devreme de 15 mai nu cred că se va stabili ceva", ne-a declarat directorul Apostol.

Costică Vicol, directorul Direcţiei Silvice Brăila, a explicat că acea porţiune de pădure folosită de brăileni ca loc de picnic a fost declarată rezervaţie naturală printr-un ordin emis de Ministerul Mediului, în noiembrie 2013. "Acolo, pe o suprafaţă de circa 5 hectare, se află mulţi copaci din specia frasin comun. Este o specie adaptată la sol sărăturat, de la care se va recolta sămânţă pentru puieţi ce urmează să fie plantaţi în zone ale judeţului unde sunt probleme cu sărăturarea solului, cum ar fi Olăneasca sau Măxineni. Din acest motiv se interzice organizarea locurilor de picnic în această nouă rezervaţie", a precizat directorul Vicol. Pentru ca accesul brăilenilor să fie blocat, Direcţia Silvică a făcut o brazdă de pământ peste care nu se poate trece cu autoturismele.

Citiţi şi

 Bistriţa Dacă nu avem fotbal, măcar micii să sfârâie. Stadionul municipal, locul ideal pentru 1 Mai

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: