Senzori defecţi pentru depistarea prafului din atmosfera Brăilei. O firmă specializată urmează să-i repare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele cinci staţii de monitorizare a calităţii aerului aflate în custodia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brăila, două nu au funcţionale, în momentul de faţă, analizoarele pentru pulberi în suspensie. Acesta ar putea fi motivul pentru care valoarile indicate pentru pulberi în suspensie (praf) s-au încadrat în limite normale în data de 1 martie, când peste Brăila s-a abătut un val de praf saharian.

"Două dintre staţiile de monitorizare, mai exact cea de pe Calea Galaţi şi cea de pe Şos. Baldovineşti, au în revizie analizoarele pentru pulberi în suspensie, celelalte analizoare (la staţia BR-1 de pe Calea Galaţi, pentru dioxid de azot, dioxid de sulf, monoxid de carbon şi benzen, iar la staţia BR-4, de pe Şos. Baldovineşti, pentru dioxid de azot, dioxid de sulf, monoxid de carbon şi ozon) sunt funcţionale şi transmit în timp real date privind calitatea aerului, aşa cum se poate vedea şi pe panoul de informare de pe B-dul Independenţei", precizează purtătorul de cuvânt al APM Brăila, Dumitru Bâja. Potrivit acestuia, analizoarele defecte urmează să fie reparate de o firmă specializată desemnată de Ministerul Mediului.

În afară de staţiile menţionate, în municipiu se mai află una în spatele Palatului Administrativ din Piaţa Independenţei, iar alte două sunt în zona periurbană, una la Cazasu şi una la Chiscani.

Pe 1 martie, peste România a venit un val de praf saharian, adus de un ciclon atmosferic, după cum a precizat Agenţia Naţională de Meteorologie. Fenomenul s-a făcut resimţit şi la Brăila, unde ploaia a adus la sol acest praf cu tentă roşiatică, ce a fost vizibil atât pe autoturisme cât şi pe acoperişurile clădirilor.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite