Primăria Brăila le impune firmelor care fac branşamente la reţelele suterane de utilităţi să folosească metoda subtraversărilor

Primăria Brăila le impune firmelor care fac branşamente la reţelele suterane de utilităţi să folosească metoda subtraversărilor

FOTO adevarul.ro

În încercarea de a menţine străzile cât mai puţin afectate de lucrările de branşare a unor conducte sau de reparare a unor avarii la reţele electrice, de gaze sau apă-canal, Primăria le impune firmelor din domeniu să nu mai sape la suprafaţă ci să folosească metoda subtraversării, care presupune realizarea unor tunele de diametre reduse prin care să fie trecute conductele.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am avut o discuţie cu firmele din domeniu şi le-am pus în vedere acest lucru. Nu vor mai fi acceptate şanţuri de suprafaţă decât în acele zone unde configuraţia străzilor nu permite subtraversările. În rest, nu se mai eliberează documentaţia necesară dacă firma respectivă nu are dotările necesare pentru a putea face aceste subtraversări”, precizează primarul Marian Dragomir.

Prima firmă care a pus în practică noile cerinţe ale Primăriei este „Gimvest”, care a făcut, zilele trecute, pe strada Praporgescu un branşament la reţeaua de gaze folosind metoda subtraversării, astfel încât să afecteze cât mai puţin carosabilul.

Primarul Dragomir a declarat încă de când a preluat funcţia că firmele care au lucrat la branşamente şi au lăsat gropile neastupate nu vor mai primi autorizaţii pentru alte lucrări similare până când nu vor reface carosabilul.

În prezent, aproape toate gropile respective sunt astupate, însă mai sunt situaţii când cei care ar trebui să repare în cel mai scurt timp carosabilul întârzie să facă acest lucru. Un astfel de caz poate fi întâlnit pe Şos. Baldovineşti, la baza podului peste calea ferată, unde un şanţ săapat de „Electrica” pentru o lucrare la reţeaua subterană de cabluri nu a fost astupat la timp, iar acum afectează traficul auto.

Citiţi şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: