Joi seară începe la Brăila Festivalul de Folclor pentru Copii „Lină Chiralină”. În prima zi - o paradă a portului popular

Joi seară începe la Brăila Festivalul de Folclor pentru Copii „Lină Chiralină”. În prima zi - o paradă a portului popular

FOTO Arhiva Adevărul

La eveniment, care se va desfăşura pe parcursul a două zile, participă peste 300 de tineri artişti, individual sau în ansambluri folclorice reprezentând mai bine de jumătate dintre judeţele României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestările de Zilele Brăilei sunt în plină desfăşurare. Joi seară începe Festivalul de Folclor pentru Copii „Lină Chiralină”, prima zi fiind dedicată unei parade a portului popular şi a formaţiilor participante.

Parada este organizată pe traseul Colegiul “E. Nicolau”-Barieră - C. Călăraşilor- Faleză, prilej cu care mai multe străzi din oraş (dar în special Calea Călăraşilor) vor fi parţial închise traficului, după ora 17,00.

Sute de copii din ansambluri folclorice din toată ţara participă la Festivalul „Lină Chiralină”, care se va desfăşura până vineri, de Zilele Municipiului Brăila.

Festivalul este organizat de Palatul Copiilor şi Primăria Brăila şi, în timp, a ajuns de la nivelul local la cel interjudeţean, iar din 2012 este de nivel naţional, fiind cuprins în Calendarul activităţilor educative naţionale ale Ministerului Educaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: