FOTO Jocuri marinăreşti la „majoratul” Batalionul Nave Treceri Fluviale, singura unitate mixtă naval-terestru din Armata României

FOTO Jocuri marinăreşti la „majoratul” Batalionul Nave Treceri Fluviale, singura unitate mixtă naval-terestru din Armata României

Jocurile marinăreşti au destins atmosfera la ziua Batalionului Nave Treceri Fluviale  FOTO Florentin Coman

Batalionul Nave Treceri Fluviale, structură militară unică în Armata României deoarece, deşi are profil naval deserveşte Forţele Terestre, a împlinit două decenii de la înfiinţare. De la manifestările organizate cu această ocazie nu au lipsit jocurile marinăreşti, militarii demonstrând că, pe lângă misiunile dificile pe care le au de îndeplinit, ştiu să se şi distreze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unitatea a fost înfiinţată în 1995, la Turnu Măgurele, iar din 2001 a fost mutată în Portul Militar Brăila, unde funcţionează şi în prezent, ca structură subordonată Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos". Batalionul are în componenţă atât marinari, care alcătuiesc echipajele bacurilor şi catamaranelor de mare capacitate din dotarea unităţii, folosite la trecerea tehnicii de luptă grele - tancuri, transportoare blindate, camioane - peste cursurile mari de apă, cât şi genişti angrenaţi în amenajări şi reparaţii drumuri, pe câmpurile de luptă.

De la înfiinţarea Batalionului şi în prezent, aproape toţi militarii din componenţa sa au participat la misiuni de luptă reale, în teatre de operaţii precum Kosovo, Irak sau Afganistan. Chiar şi tehnica din dotarea unităţii, specifică trupelor terestre, adică cele câteva excavatoare fabricate la Promex Brăila, au fost "detaşate", pentru o perioadă, în zone de conflict precum Kosovo sau Irak.

Ziua batalionului a fost marcată printr-un ceremonial militar, la care au luat parte ofiţeri de rang superior din cadrul Garnizoanei Brăila, eşalonul superior fiind reprezentat de colonelul Adrian Stamatin, reprezentantul Statului Major al Forţelor Terestre. 

Din program au făcăut parte omniprezenta slujbă oficiată de preoţii militari, defilarea militarilor batalionului, prezentarea tehnicii de luptă. Nu aveau cum să lipsească jocurile marinăreşti, la care toţi cei prezenţi s-au amuzat copios. Trasul la parâmă şi alergatul în saci au fost probele la care s-au întrecut două echipe de marinari care şi-au luat denumiri menite să îşi descurajeze adversarii: „Blue Lion” şi „Green Tiger”. La final, rezultatele au fost bune de ambele părţi, „Blue Lion” câştigând proba trasului parâmei, în timp ce „Green Tiger” a câştigat lejer cursa de alergare în saci.

Citiţi şi

FOTO Civilii brăileni au pus mâna pe tunurile Batalionului 285 Artilerie. Totul în cadrul organizat al unei Zile a Porţilor Deschise

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Defilarea militarilor    FOTO Florentin Coman

Imagini din aceeasi galerie
  • Defilarea militarilor    FOTO Florentin Coman
  • Cele mai bune cadre ale unităţii au primit diplome   FOTO Florentin Coman
  • Expoziţia tehnicii folosite în misiuni de geniu   FOTO Florentin Coman
  • Jocurile marinăreşti - alergarea în sac   FOTO Florentin Coman 
  • Jocurile marinăreşti - alergarea în sac   FOTO Florentin Coman
Distribuie imaginea
citeste totul despre: