Fost parlamentar de Constanţa din partea minorităţii turce, Metin Cerchez, condamnat de Judecătoria Brăila pentru profanare de morminte

Fost parlamentar de Constanţa din partea minorităţii turce, Metin Cerchez, condamnat de Judecătoria Brăila pentru profanare de morminte

FOTO adevarul.ro

Judecătoria Brăila l-a condamnat, vineri, 12 decembrie, pe Metin Cerchez, fost deputat de Constanţa din partea minorităţii turce, la o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul deputat Metin Cerchez a fost trimis în judecată, în ianuarie 2010, pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. În calitate de realizator de televiziune, în cadrul OTV, acesta a moderat cazul „strigoiului de la Medgidia”. Metin Cerchez este acuzat că, în calitatea sa de realizator tv, ar fi decis că cea mai bună metodă de a scăpa de un strigoi era înfingerea unui ţăruş în inima unei tinerei moarte de la care a pornit, de fapt, respectivul caz intens mediatizat la acea vreme de televiziunile din categoria OTV.

Metin Cerchez a mai fost condamnat, în aprilie 2012, de Judecătoria Brăila, tot la un an, cu suspendare, însă s-a făcut recurs, iar procesul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, care a decis rejudecarea cauzei. Dosarul s-a întors, astfel, la Judecătoria Brăila.

Cercetarile în dosar au început pe 21 mai 2008, după ce o persoană a reclamat la Poliţia Medgidia că trupul unei femei a fost dezgropat si profanat pe 14 mai 2008. În fruntea mulţimii care a mers în cimitirul musulman s-au aflat Metin Cerchez şi fratele femeii.

Mai mulţi localnici, convinşi că femeia s-a transformat în strigoi, s-au dus la mormântul acesteia, înarmaţi cu un ţăruş, pe care un batran i l-a înfipt în inimă.

Anchetatorii spun că cererea înaintată autorităţilor de Cerchez, pentru obţinerea autorizaţiei de deshumare a cadavrului, îi fusese respinsă, însă acesta "i-a indus în eroare pe membrii comunităţii", cărora le-ar fi spus că cererea i-a fost aprobată.

Cerchez a declarat in faţa anchetatorilor că a luat parte la acele evenimente în dublă calitate, de jurnalist şi de presedinte al Uniunii Turcilor Musulmani, dar, în momentul în care femeia a fost dezgropată, se afla la poarta cimitirului şi nu avea calitatea de reprezentant al persoanelor adunate la mormânt.

Femeia deshumată, Ghiulten Memedali, de etnie romă a murit în martie 2008, în urma unui infarct, iar familia a trecut cu greu peste acest necaz mai ales că s-a dus pe lumea cealaltă la numai 39 de ani.

Citiţi şi

Constanţa: Metin Cerchez are dosar penal pentru profanare de morminte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: