Doi brăileni se numără printre cei care au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv. Tinerii sunt în stare gravă

Doi brăileni se numără printre cei care au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv. Tinerii sunt în stare gravă

Familiile celor doi tineri fac apel către cei care îi pot sprijini financiar FOTO: facebook,com

Loredana Dărescu şi Ionuţ Tudor, două victime rănite în incendiul din clubul Colectiv, ambii brăileni, au nevoie de ajutor. Ionuţ se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Militar, iar Loredana, după ce a stat internată la Spitalul Fundeni şi la Spitalul Pantelimon, a fost transferată luni în Germania, la BG Clinic Ludwigshafen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lista brăilenilor atinşi de flăcările din clubul Colectiv este completată cu încă două nume. Doi tineri, Loredana Dărescu şi Ionuţ Tudor, sunt în stare gravă, iar rudele fac apel către cetăţenii care pot să-i sprijine financiar, făcând publice conturile bancare.

Loredana are 29 de ani şi s-a mutat în Bucureşti acum 7 ani. Avea un serviciu bine plătit şi nu avea de gând să se mai întoarcă în oraşul natal, Brăila. Fostă elevă a Grupului Şcolar Industrial “Constantin Brâncoveanu” , Loredana a mers în clubul Colectiv alături de o gaşcă de prieteni. Nu îi cunoştea pe membri trupei “Goodbye to Gravity” însă îi plăcea muzica rock. Pe data de 30 octombrie, în seara incendiului, flăcările devastatoare nu au iertat-o, iar acum brăileanca se află la un spital din Germania, acolo unde va fi supusă mai multor intervenţii chirurgicale.

Sora Loredanei se află în Germania, alături de ea. Cu ajutorul unei fundaţii din Bucureşti, a firmei la care Loredana lucreaz,ă dar şi a consulatului, Dora s-a cazat la un hotel şi i se permite să intre în salonul Loredanei.

“Aici lucrurile stau diferit faţă de România. În ţară nu am putut să o văd decât foarte puţin, iar aici medicii discută cu noi şi ne lasă să întrăm, să stăm lângă ea. Este arsă pe o suprafaţă mare de corp, iar fumul i-a atacat căile respiratorii. Este intubată, nu a deschis ochii însă sperăm că totul va fi bine”, a declarat pentru adevărul.ro Dora Dărescu, sora Loredanei.

Prietenii Dorei au creat o pagină de Facebook dedicată campaniei umanitare. ”Acum, când are nevoie de noi, vrem să îi oferim tot sprijinul, aşa cum a făcut-o şi ea pentru noi de fiecare dată când a avut ocazia. Ne vrem prietena înapoi, vrem să îi punem din nou zâmbetul care ne-a cucerit pe buze!", se arată pe pagina "Donaţi pentru Loredana Dărescu".

Dora Dărescu a mai declarat faptul că oamenii o sună să o întrebe dacă acele conturi care apar pe pagina de Facebook sunt adevărate. Aceasta a dat asigurări că cele două numere de cont sunt cât se poate de adevărate şi că orice ajutor, cât de mic, este binevenit. Potrivit Dorei Dărescu, statul român plăteşte spitalizarea Loredanei pentru două luni, iar după ce trece acest termen familia va trebui să se descurce pe cont propriu, în cazul în care pacienta nu va fi externată.

“Din câte am înţeles, statul va plăti pentru două luni, iar după aceea nu ştiu ce se va întâmpla. Probabil o să ne descurăm pe cont propriu. De aceea avem nevoie să strângem bani de pe acum, să ne asigurăm că după aceste două luni ne putem permite să o tratăm în continuare”, a mai declarat Dora Dărescu.

Cei care vor să o ajute pe Loredana pot dona bani în conturile deschise pe numele surorii ei, Dorina Dărescu: pentru donaţii în lei: RO16BACX0000001216132000, pentru donaţii în euro: RO86BACX0000001216132001, SWIFT: BACXROBU

Ionuţ Tudor luptă pentru viaţă

La spitalul Militar se află internat şi Ionuţ Tudor, un alt brăilean atins de flăcările nimicitoare. Acesta se afla împreună cu iubita la concert, iar amândoi au fost grav răniţi. El a ajuns la Spitalul Militar, unde se află şi acum internat în stare gravă, iar ea a decedat între timp.

“El a reuşit să iasă printre primii, dar când şi-a dat seama că Elena nu a reuşit să iasă s-a întors după ea. A găsit-o chircită într-un colţ şi a tras-o după el cu ultimele puteri. Când au ajuns ambulanţele, Elena a fost intubată şi transportată la Spitalul Floreasca… avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului. Ionuţ are mâinile, faţa şi o ureche arse şi este internat în stare gravă la Spitalul Militar”, a scris pe blog o prietenă de-a tinerilor, Veronica Dondas.

Elena a decedat sâmbătă. Ionuţ trăieşte, dar starea lui este încă gravă. Prietenii fac un apel de sprijin pentru toţi cei care l-au cunoscut sau nu. Cei care vor să doneze o pot face la următorul cont bancar deschis pe numele Bogdan Tudor, tatăl lui Ionuţ: RO46RNCB0048025644120001, Banca BCR.

Bilanţul tragediei din "Colectiv" a ajuns, joi, la 53 de decese. 

Citiţi şi 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările