Cum te poţi alege cu dosar penal după ce a expirat valabilitatea permisului de armă. Care este termenul prevăzut de lege pentru a preda armele şi muniţia

Cum te poţi alege cu
dosar penal după ce a expirat valabilitatea permisului de armă. Care este termenul prevăzut de lege pentru a preda armele şi muniţia

Foto: arhivă Adevărul

Un brăilean de 27 de ani a intrat în colimatorul poliţiştilor de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase pentru că nu a predat armele şi muniţia pe care le deţinea la un armurier autorizat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 13 aprilie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că unui brăilean, în vârstă de 27 de ani, deşi îi expirase perioada de valabilitate a permisului de armă, la data de 25.02.2018, nu a depus cele două arme înscrise în permis şi muniţia aferentă, în termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat.

”A fost întocmit dosar penal pentru nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Cele două arme neletale, dintre care una de autoapărare cu proiectil de cauciuc şi una de tir sportiv cu aer comprimat, împreună cu 10 cartuşe neletale cu proiectil din cauciuc şi 10 cu gaze, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

citeste totul despre: