Consiliul Judeţean transformă Cenuşăreasa sănătăţii brăilene în universitate de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Catedrele şi laboratoarele ultra moderne, demne de o universitate europeană, vor lua locul vechilor paturi de la fostul Spital „Sf. Spiridon". Consiliul Judeţean Brăila (CJ) şi-a anunţat intenţia de a înlocui Corpul B al Spitalului Judeţean de Urgenţă, din cartierul Hipodrom - fost Spital „Sf. Spiridon", cu o institituţie de învăţământ superior.

Visul preşedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, de a pune bazele unei universităţi de stat competitive în oraşul nostru începe să prindă contur.

Stancu va decide evacuarea cadrelor sanitare şi a echipamentului medical din Corpul B în Corpul A al Spitalului Judeţean, care se află deja în ample lucrări de renovare.

Odată cu preluarea Spitalului Judeţean şi derularea unor investiţii de 12 milioane de euro în Ambulatoriu, Stancu, a readus în actualitate proiectul unei facultăţi de stat la Brăila.

„Ideea este să mutăm Corpul B în Corpul A. Corpul B ar putea fi facultate. Ne dorim de mult timp acest lucru", a spus Stancu.
Vicepreşedintele CJ, Florin Mija, ne-a spus că este vorba despre un proiect de viitor, având în vedere amploarea investiţiei.

„Brăila merită o universitate"

Decizia CJ Brăila vine după ce Guvernul a decis reducerea numărului de paturi la toate spitalele din ţară, în unele cazuri fiind vorba şi de desfiinţarea acestora. Spitalul Judeţean spre exemplu va avea cu 200 de paturi mai puţin.

Schimbarea destinaţiei clădirii de patrimoniu din Hipodrom nu va afecta actul de sănătate. Mai mult, acum, toate secţiile spitalului vor funcţiona în aceeaşi unitate.

Dascălii brăilenii privesc cu ochi buni iniţiativa preşedintelui CJ.

„O universitate de stat pentru orice oraş reprezintă un pas înainte pentru realizarea unor deziderate educaţionale superioare ale unei comunităţi. Şi ca atare este un lucru benefic pe care toată lumea trebuie să-l sprijine şi să-l susţină", a subliniat inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea.

De aceeaşi părere este şi conf. ec. dr. ing. Adrian Goanţă, decanul Facultăţii de Inginerie din Brăila:

„Este clar că existenţa unei universităţi aduce un beneficiu substanţial unei comunităţi. În primul rând, un nivel de pregătire profesională variat, în ton cu solicitările pieţei forţei de muncă. Apoi, va fi un alt nivel de cultură, tineretul va fi atras spre cultură. Consider că Brăila merită o universitate".

Niciunul dintre medicii brăileni nu a vrut să comenteze subiectul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite