Cola, băutură carbogazoasă sau detergent care curăţă rugina? Care sunt întrebuinţările din gospodărie ale sucului pe care îl preferă milioane de oameni

Cola, băutură carbogazoasă sau detergent care curăţă rugina? Care sunt întrebuinţările din gospodărie ale sucului pe care îl preferă milioane de oameni

Coca Cola

Milioane de oameni preferă după masă să bea un pahar de Cola sau Pepsi. Sunt şi oameni care au descoperit că băutura înlocuieşte cu succes produsele de curăţenie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cola este bună pentru îndepărtarea ruginii, a calcarului de pe chiuvete sau robinete şi curăţă vasul wc-ului în câteva minute.

Cu Coca-Cola veţi curăţa 3 elemente principale ale unei camere de baie: cada, chiuveta şi toaleta. Se toarnă 1-2 ceşti de băutură în vasul de toaleta, se acoperă cu capac şi se lasă sa stea timp de o oră – toate bacteriile mor! După utilizare, folosiţi peria şi curăţaţi toaleta ca de obicei. După ce aţi terminat, spălaţi pur şi simplu şi bucuraţi-vă de toaleta curată. În plus, Coca Cola va elimina şi mirosul urât. Coca Cola va îndepărta depunerile de calcar şi murdării de pe chiuvetă şi cadă. Aplicaţi Coca Cola direct pe suprafaţă şi ştergeţi cu o cârpă. Această băutură vă va ajuta la desfundarea conductei de scurgere de păr şi alte resturi acumulate acolo.

Cola îndepărtează grăsimea

Dacă doriţi ca oalele să arate ca noi, fără produse scumpe din magazin, folosiţi cola. Topeşte grăsimea dacă stropiţi oalele şi lăsaţi lichidul să acţioneze câteva minute. După acţionare, grăsimea se înmoaie, iar vasele de bucătărie vor fi mai uşor de curăţat.

Îndepărtează guma de mestecat

Dacă o gumă de mestecat a ajuns din varii motive în părul vostru şi singura modalitate de a scăpa de ea vă obligă la o tunsoare nedorită, atunci nu trebuie să vă faceţi griji. Doar turnaţi câteva picături de cola pe gumă şi lăsaţi să acţioneze timp de câteva minute şi veţi vedea că va deveni mult mai uşor să scoateţi guma din păr.

Decolorarea părului cu Cola

Puteţi utiliza băutura pe păr, dacă v-aţi vopsit într-o nuanţă mai închisă decat aţi vrut. Coca-Cola este cunoscută pentru calitatea sa de decolorare a părului, astfel încât data viitoare când părul este vopsit într-o culoare dezastruoasă, nu intraţi în panică, doar deschideţi frigiderul şi utilizaţi cola.

Fără dăunători, cu ajutorul Coca–Cola

În India, unii fermieri folosesc Coca-Cola în loc de pesticid pentru îndepărtarea dăunătorilor, pentru că este mai ieftin şi rezultatul este unul foarte bun. Conţinutul ridicat de zahăr al băuturii o face eficientă în lupta împotriva dăunătorilor. Acest lucru este desigur negat de către companie, iar aceştia spun că nu există nimic în băutură care poate fi folosit ca un pesticid. Tehnica este o tendinţă în vogă în agricultura indiană.

Parbriz dezgheţat cât ai zice “cola”

Coca-Cola poate dezgheţa gheaţa care se formează pe parbriz iarna. Doar turnaţi băutura şi lăsaţi-o să acţioneze pentru câteva minute şi gheţa se va topi imediat.

Cola bună în gospodării însă dăunătoare organismului

Afecţiunile generate de consumul exagerat de cola sunt rezultatul amestecului a trei ingrediente prezente în această băutură: cofeina, fructoza si glucoza. Specialiştii spun că, în majoritatea cazurilor, cofeina a jucat cel mai important rol în declanşarea afecţiunilor. Un studiu publicat în revista Respirology arată cum consumul constant de Coca-Cola este asociat cu diverse tulburări de respiraţie, inclusiv cu astmul şi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Creşterea cu până la 48% a riscului de a face atac de cord sau accident vascular cerebral este strâns legată, de asemenea, de consumul băuturilor carbogazoase, inclusiv Coca-Cola. Pierderea calciului din oase este un alt efect nedorit al băuturii răcoritoare, organismul uman folosind rezervele proprii pentru a face faţă atacului acidului fosforic şi dioxidului de carbon în amestec cu apa existente în produs. 

Citiţi şi 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: