Avocaţii brăileni au intrat în grevă japoneză. Dacă nu le vor fi soluţionate revendicările, nu vor mai asigura asistenţă juridică în procesele penale

Avocaţii brăileni au
intrat în grevă japoneză. Dacă nu le vor fi soluţionate revendicările, nu vor mai asigura asistenţă juridică în procesele penale

Foto: arhivă Adevărul

Apărătorii din Baroul Brăila au purtat astăzi banderole albe pe braţ în semn de protest faţă de nivelul onorariilor din oficiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei mai nemulţumiţi de actualul nivel al onorariilor din oficiu sunt avocaţii stagiari şi avocaţii tineri, care abia au intrat în profesie. Aceştia susţin că onorariile din oficiu nu au mai fost actualizate de ani de zile, iar după ce plătesc taxele şi impozitele către stat, nu mai rămân cu aproape nimic.

Avocaţii brăileni vor protesta purtând banderole albe pe braţ în perioada 12-24 februarie, proteste similare fiind înregistrate şi la alte barouri din ţară, iar dacă Ministerul Justiţiei nu va da curs revendicărilor acestora, apărătorii sunt pregătiţi să ducă protestele la un alt nivel.

Avocaţii ameninţă că nu vor mai intra în sălile de judecată în procesele penale, ceea ce ar însemna punerea în libertate a persoanelor arestate, în condiţiile în care asistenţa juridical este obligatorie în atfel de cazuri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: