În timp ce Poliţia judiciară stă cu sabia "disponibilizărilor" deasupra capului, Consiliul Local Brăila formează o Poliţie Rutieră paralelă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Locală are voie să dea amenzi şoferilor care parchează neregulamentar şi poate merge până la ridicarea maşinilor care staţionează ilegal pe domeniul public.

În loc să întărească Inspectoratul de Poliţie, care are şi oamenii şcoliţi pentru a aplica pe îndelete legea, autorităţile dau noi şi noi atribuţii foştilor gardieni publici, transformaţi peste noapte în Poliţie Locală.

Culmea, aceşti agenţi făcuţi "la apelul bacalaureatului" au dreptul să dea amenzi chiar şi şoferilor, deşi cartea de căpătâi a circulaţiei, OUG 195, nu se numără printre actele normative în baza cărora ei au voie să acţioneze.
Şi toate acestea, în contextul în care Poliţia municipiului şi nu numai a intrat în zodiac "disponibilizărilor", ca toate instituţiile similar din ţară, de altfel.

"Au fost deja selectaţi cei 25 de poliţişti care se vor ocupa de circulaţia rutieră şi care peste trei săptămâni pleacă la curs, ei urmând a fi profesionalizaţi de Ministerul Adiminstraţiei şi Internelor. Deocamdată ies în trafic după ce au fost instruiţi pe plan local şi sunt folosiţi pentru fluidizarea traficului. În curând se vor ocupa cu toate forţele şi de spinoasa problemă a opririlor şi a staţionărilor care contravin legii", ne-a declarat directorul Poliţiei Locale Brăila, Traian Jipa, chestor în rezervă, fost şef al IPJ Brăila în anii 2000.

image

Caracatiţă nu, ridicare da!

Ce atribuţii vor avea noii poliţişti rutieri?! Poliţia Locală va ridica şi va depune maşinile parcate aiurea pe domeniul public într-un loc de unde vor fi recuperate contracost. Propunerea cu caracatiţă pe roţi nu a fost agreată din două motive : nu este nici legală şi nici practică.

"Am dat avizul favorabil în cazul ridicării maşinilor parcate ilegal pentru că în conformitate cu Legea 105 este singurul mijloc legal. Dacă este să vorbim serios, practic, cu o caracatiţă nu rezolvi nimic pentru că imobilizezi un vehicul care, deja acolo unde este oprit, stânjeneşte circulaţia. În plus, ca factor psihologic, o dată ce a fost ridicată o maşină, cei care se află în aceeaşi situaţie vor pleca singuri", ne-a declarat prefectul Dumitru Popa, referitor la măsurile care vor fi aplicate curând.

Virceprimarul Doiniţa Ciocan ne-a informat că a fost urgentată hotărârea prin care se poate trece efectiv la ridicarea maşinilor oprite sau staţionate neregulamentar.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite