Focar de COVID-19 pe o secţie a Spitalului Judeţean din Botoşani. Cei mai mulţi sunt angajaţi ai spitalului

Focar de COVID-19 pe o secţie a Spitalului Judeţean din Botoşani. Cei mai mulţi sunt angajaţi ai spitalului

Focar de infecţie pe o secţie a Spitalului Judeţean ”Mavromati„

La Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani a apărut un adevărat focar de infecţie în rândul personalului. Nu mai puţin de şase asistenţi şi infirmieri de pe o secţie s-au infectat. Pe aceeaşi secţie s-au infectat şi trei pacienţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca şi la debutul pandemiei de COVID-19, Spitalul Judeţean ”Mavromati„ este printre primele instituţii care înregistrează un focar de COVID-19. Mai mulţi angajaţi de pe o secţie s-au infectat cu SARS COV 2. Este vorba despre şase asistenţi şi infirmieri de pe secţia Medicală II a Spitalului Judeţean. 

În plus, pe aceeaşi secţie s-au infectat şi trei pacienţi. Momentan nu se ştie dacă focarul a pornit de la pacienţii internaţi sau invers, pacienţii au fost infectaţi de asistenţi şi infirmieri. În orice caz are loc şi o anchetă pe secţie pentru a se stabili cum a fost posibilă infectarea personalului mai ales că sunt protocoale stricte de protecţie împotriva SARS-COV 2.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările