Imagini de coşmar pe străzile unui oraş din România după inundaţii. Asfaltul are cratere de doi metri adâncime şi arată ca după cutremur

Imagini de coşmar pe străzile unui oraş din România după inundaţii. Asfaltul are cratere de doi metri adâncime şi arată ca după cutremur

Stradă din Botoşani surpată şi în valuri FOTO Cosmin Zamfirache

În municipiul Botoşani locuitorii de pe şase străzi au ajuns să trăiască într-o adevărată ”împărăţie a craterelor”, după ce asfaltul de pe carosabil s-a surpat. Drumurile arată ca după un cutremur şi sunt impracticabile pentru autoturisme. O stradă a fost închisă din cauza craterelor, unele adânci şi de doi metri. Nici măcar ambulanţele sau autospecialele de pompieri nu pot pătrunde.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase străzi din municipiul Botoşani arată ca după un cutremur cu magnitudine ridicată sau după un bombardament în toată regula. Mare parte a carosabilului este efectiv deformat iar pe strada Grigore Antipa au apărut cratere adânci şi de doi metri. Evident, străzile sunt impracticabile pentru autoturisme iar inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie au complicat şi mai mult situaţia.
 
Prizonieri pe strada cu cratere
 
Strada Grigore Antipa din municipiul Botoşani este locuită de zeci de persoane. Majoritatea au autoturisme. Cu toate acestea trebuie să meargă pe jos de aproape două săptămâni, din cauza craterelor care au invadat întreaga stradă. Pur şi simplu asfaltul s-a surpat iar unele gropi au un diametru şi o adâncime impresionantă. Mai precis, ajung şi la doi metri adâncime. ”Sunt unele aşa de mari că intri cu tot cu botul la maşină. Ferească Dumnezeu, noaptea, dacă un om nu este atent, moare acolo”, ne-a spuns un botoşănean de pe strada Grigore Antipa. 
Strada Grigore Antipa s-a surpat FOTO botosaneanul.ro
 
Ploile de acum două săptămâni au complicat şi mai mult lucrurile. Au apărut noi cratere iar cele existente s-au dublat. ”Şi aşa se lăsa asfaltul. Când a venit ploaia torenţială şi şuvoaie de apă pe aici, nici nu mai aveai cum să le ocoleşti. Din groapă în groapă”, ne spune acelaşi botoşănean. Accesul a fost restricţionat în zonă de Poliţia Locală, iar oamenii sunt nevoiţi să meargă pe jos până la un drum mai puţin afectat. ”O ambulanţă nu poate intra aici. Duci bolnavul pe braţe. Dacă nu este transportabil moare cu zile„, se arată îngrijoraţi locatarii. 
 
Străzi în valuri
 
Şi alte străzi sunt afectate de surpări sau modificări ale asfaltului de pe carosabil. De exemplu strada Codrului parcă a fost lovită de un cuntremur. Asfatul este pur şi simplu în valuri, cu surpări adânci şi crăpături întinse. Craterele formate au fost deja semnalizate dar oamenii sunt nemulţumiţi că nu pot circula de loc în zonă şi trăiesc cu frica în sân. Mai ales din cauza faptului că în cazul unei nenorociri este greu pentru maşinile de intervenţie să pătrundă în zonă. Inundaţiile au făcut pur şi simplu prăpăd, apa de ploaie, în lipsa unor sisteme pluviale eficiente a intrat pe sub asfalt şi l-a rupt.
 
Expertize, aşteptări, comisii şi oameni sinistraţi din cauza gropilor
 
La nivelul Primăriei Botoşani încă nu s-a găsit o soluţie pentru oamenii care s-au trezit captivi din cauza craterelor de pe asfalt. Din contră se aşteaptă bani de la Guvern pentru remedierea problemelor.”Pe Strada Grigore Antipa sunt probleme mari. Sunt nişte prăbuşiri mari acolo. Tronsonul stărzii este foarte afectat sunt şi nişte alunecări de teren reactivate pe marginea drumului. Sistemul de colectare şi de drenaj al apelor este distrus.”, spune viceprimarul Maria Murariu. Problemele se leagă în principal de investiţii făcute tipic româneşte. Stradă surpată Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache 
 
Adică cu canalizări care nu reuşesc să facă faţă ploilor abundente dar şi cu conducte care este posibil să refuleze, plus sisteme pluviale insuficiente sau inexistente. ”Canalizarea nu a reuşit să preia debitul mare de apă în urma ploilor abundente.  Apa s-a infiltrat pe lângă reţeaua de canalizare pluvială şi a spălat fundaţia drumului şi s-au creat acele văluriri şi surpări”, precizează viceprimarul Maria Murariu. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările