Topul celor mai ciudate practici folosite de femei celebre pentru a-şi păstra frumuseţea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Împărăteasa Elisabeta a Austriei se folosea de căpşuni, ulei de măsline şi carne crudă de viţel pentru a-şi păstra tenul curat FOTO: Emil Rebending
Împărăteasa Elisabeta a Austriei se folosea de căpşuni, ulei de măsline şi carne crudă de viţel pentru a-şi păstra tenul curat FOTO: Emil Rebending

Obsesia capetelor încoronate pentru frumuseţe şi tinereţe este cunoscută. Ce erau dispuse să facă împărătesele şi prinţesele pentru a se menţine tinere şi frumoase? În zilele noastre, practicile lor par cel puţin neobişnuite.

Păstrarea tinereţii şi a frumuseţii nu era un lucru uşor de făcut, mai ales în vremuri de mult apuse. Cele mai frumoase femei din istorie apelau la diverse tehnici de înfrumuseţare, ce pot părea cel puţin neobişnuite în zilele noastre. 

ListVerse.com prezintă cele mai ciudate tehnici de înfrumuseţare folosite de femei celebre:

- Împărăteasa Elisabeta a Austriei a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei ale perioadei sale, datorită pielii sale curate şi impecabile şi a părului său castaniu lung. Pentru a-şi menţine pielea curată, împărăteasa îşi punea pe mâini faţă şi gât căpşuni zdrobiţi, făcea băi în ulei de măsline şi dormea cu o mască din carne de viţel. Aceasta avea nevoie de trei ore zilnic pentru a-şi aranja părul şi evita să iasă atunci când ploua sau bătea vântul.

- Cleopatra în schimb obişnuia să facă băi în lapte acru de măgăriţă. Pentru acest moft, avea nevoie zilnic de laptele de la 700 de măgăriţe. De asemenea, aceasta folosea un ruj creat din intestine zdrobite de cărăbuş.

- Nefertiti se epila pe tot corpul, inclusiv pe cap şi purta peruci. Aceasta se dădea la ochi cu kohl, un amestec din plumb negru.

- Regina britnică Elisabeta I folosea „ceruză veneţiană”, o vopsea toxică cu care se dădea pe întreg corpul, pentru a avea o piele albă, de porţelan. Se spune că aceasta aplica atât de multă vopsea, încât era de nerecunoscut fără ea. 

- Regina Franţei, Maria Antoaneta, apela şi ea la o mască, realizată din coniac, ouă, lapte praf şi lămâie. Următoarea zi se spăla pe faţă cu apa rezultată din fierberea porumbeilor. 

- Regina Maria a Scoţiei în schimb îşi păstra pielea elastică făcând băi în vin alb. Se pare că tehnica se foloseşte chiar şi în prezent.

- Lucrezia Borgia şi părul său spectaculos, întreţinut cu leşie şi suc de lămâie. Aceasta petrecea zile întregi spălându-şi părul cu leşie şi suc de lămâie, după care îl lăsa la uscat la soare. 

Vă mai recomandăm:

De unde au apărut măsurile perfecţiunii, 90-60-90, şi cât de importante sunt: „Aceste dimensiuni nu sunt un mit, dar sunt rar întâlnite“

Ce apreciază bărbaţii la femei dincolo de frumuseţe. Psiholog, despre rolul imaginii mamei în alegerea viitoarei soţii

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite