Tinerii traficanţi de droguri din Sângeorz-Băi merg la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii celor 12 tineri din Sângeorz-Băi arestaţi de Tribunal pentru trafic de droguri au făcut recurs la decizia instanţei bistriţene chiar aseară în sala de judecată. Cei 12 sunt, potrivit apărătorilor lor, persoane prinse în vârtejul anturajului şi nu reprezintă un pericol social. Pe de altă parte, procurorii le aduc numeroase capete de acuzare, inclusiv trafic de droguri, deţinere şi punerea la dispoziţie a unui spaţiu p

Ioan Lumperdean, procurorul şef al Biroului Teritorial Bistriţa al DIICOT cei care au cerut arestarea pe o perioadă de 29 de zile a tinerilor din Sângeorz-Băi, spune că lucrează la acest caz din vara anului trecut şi există probe împotriva celor duşi în faţa instanţei. Totuşi, deocamdată faza cercetării penale este abia la început şi în prezent se pune problema cercetării în libertate sau în arest a inculpaţilor. „Le aducem mai multe capete de acuzare, cele mai importante sunt trafic de droguri, care se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani, deţinere în vederea consumului, şi punerea la dispoziţie a unei locuinţe sau spaţiu amenajat în vederea consumului", explică Lumperdean.

citeşte şi:

UPDATE: Toţi cei 12 tineri din Sângeorz Băi au primit mandate de arestare pe 29 de zile pentru trafic de droguri

UPDATE: Mascaţii au luat la puricat consumatorii de droguri de pe Valea Someşului

Alexandru Sângeorzan, Traian Cotul, Alexandru Gagea, Andreas Dragoş Dancovici - zis Bocănilă- , Viorel Bocşa - zis Ceapă -, Ioan Bumbu, Ioan Ilie Scurtul - zis Tăpălagea -, Dănuţ Pop - Kempes -, Traian Haliţa, Dan Andreşi - Benţa -, Maxcim Tahâş, Arpad Fazakas sunt cei 12 tineri din Sângeorz şi localităţile vecine. Potrivit procurorului Lumperdean, aceştia se întâlneau în barul lui Bocănilă, acolo unde „Se simţeau în siguranţă, ştiau că pot să consume fără probleme substanţe", explică şeful DIICOT Bistriţa.

Fiul unui poliţist acuzat că ar fi implicat

Avocaţii celor 12 consideră că aceştia nu reprezintă un pericol social şi că măsura arestării preventive este una prea drastică. „Suntem la începutul urmăririi penale şi deocamdată nu discutăm despre problele pe care le au procurorii ci vorbim despre principiul dacă reprezintă sau nu un pericol social", explică avocatul Bogdan Milea despre clientul său, Petrică Traian Cotul. „Clientul meu este un student liniştit care locuineşte la Cluj. El nu făcea parte din acea lume şi cred că a fost prins în vârtej", adaugă Milea despre fiul unuia dintre poliţiştii din Sângeorz-Băi, arestat şi el. Procurorul Lumperdean consideră că nu trebuie făcută nicio legătură între tatăl acestuia, agent al IPJ BN şi fiul său. „Tatăl nu ştia nimic despre ce făcea fiul. Locuiau mai mult despărţiţi, iar tatăl a fost chiar de serviciu şi şi-a făcut datoria atunci când a avut loc descinderea", adaugă procurorul.

De cealaltă parte, avocatul Vasile Mureşan spune despre Traian Haliţa, clientul său că acesta este un băiat muncitor. „Este un băiat harnic, a cărui mâini pline de bătături arată că nu se încadreaz în tipologia traficanţilor de troguri. El este cercetat pentru punere la dispoziţie a locuinţei şi traficarea a 2 grame de drog, o cantitate foarte mică", explică avocatul bistriţean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite