Psihologii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, despre băieţelul care a asistat la înjunghierea tatălui său: „Este afectat!”

Psihologii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, despre băieţelul care a asistat la înjunghierea tatălui său: „Este afectat!”

Incidentul s-a produs pe o stradă liniştită din Bistriţa, iar băieţelul a luat parte la toată scena

Duminică după-masă, un bărbat de 30 de ani a fost înjunghiat în zona inimii de către noul soţ al fostei neveste. Acesta a ajuns în stare critică la spital, momentan fiind în afara oricărui pericol. La întreaga scenă a asistat băiatul de 9 ani al victimei. Reprezentanţii Direcţei pentru Protecţia Copilului spun că acesta este afectat şi că va beneficia de consiliere psihologică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a produs pe Tănase Tudoran, o stradă cu case situată foarte aproape de centrul istoric al Bistriţei. Bărbatul de 30 de ani se întorcea la casa fostei soţii pentru a-l lăsa pe băieţelul de 9 ani, pe care îl aveau împreună şi care petrecuse weekendul alături de el în Târgu Mureş.
 
Mama băiatului s-a recăsătorit la începutul acestui an, cu un bărbat de 29 de ani, cu care are şi o fetiţă. Noul soţ al femeii şi-a ieşit din minţi când l-a văzut pe fostul bărbat, mai ales că acesta îl luase la rost după ce cel mic i-ar fi povestit că a fost bătut de tatăl adoptiv.
 
Agresorul l-a aşteptat pe tatăl copilului în curte, cu câinele său, un amstaff, dezlegat şi având asupra sa o rangă şi un cuţit. Bărbatul s-a apropiat şi l-a înjunghiat pe tatăl natural al copilului în zona inimii. Totul s-a petrecut sub ochii îngroziţi ai copilului de 9 ani şi al iubitei victimei, care a şi alertat autorităţile. 
 
Deşi a fost găsit în stop cardio-respirator de către echipajul medical ajuns la faţa locului, bărbatul de 30 de ani a fost readus la viaţă, stabilizat şi transportat la spital. Medicii din Bistriţa au decis însă să-l transfere la Clinica de Chirurgie I din Târgu Mureş, unde, duminică seara a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
 
Se pare că operaţia a reuşit, iar bărbatul este conştient şi cooperant. Viaţa nu îi mai este pusă în pericol.
 

Băieţelul a rămas cu traume

 
Copilul de 9 ani a fost audiat duminică după-masă, la scurt timp după incident, la Parchet, în prezenţa unui psiholog din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului.
 
Specialiştii instituţiei spun că acesta a rămas trumatizat după ce a asistat la agresiunea care l-a avut în centru tocmai pe tatăl său. „Este speriat, este afectat”, a precizat Teodor Sîngeorzan, şef serviciu Direcţia pentru Protecţia Copilului.
 
Instituţia a început o anchetă în acest caz, iar specialiştii acesteia spun că băiatul va fi inclus într-un program de consiliere, alături de mama sa, care a asistat şi ea la această scenă.
 
„Din primele informaţii pe care le avem, la noi fiind în derulare o anchetă, copilul va fi asistat de către psihologul nostru. În cadrul audierilor, deja am avut o scurtă convorbire cu copilul şi cu mama acestuia şi le-am oferit servicii de consiliere psihologică. În funcţie de programul copilului, care este elev la o şcoală din Bistriţa, vm vedea cum putem organiza programul, pentru că este categoric nevoie de consiliere psihologică şi cuprinderea copilului în acest program, deoarece a asistat la o scenă care pe un adult care este străin de asemenea cazuri îl marchează, cu atât mai mult fiind membru al familiei şi persoanele implicate membre ale familiei”, a declarat Teodor Sângeorzan.
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările