FOTO Un maidanez adoptat de armată în urmă cu câţiva ani, vedeta paradei de la Bistriţa

FOTO Un maidanez adoptat de armată în urmă cu câţiva ani, vedeta paradei de la Bistriţa

Ziua Naţională - Bistriţa FOTO: Bianca Sara

Mii de bistriţeni au înfruntat vremea urâtă şi au asistat la una dintre cele mai spectaculoase parade de 1 Decembrie din ultimii ani de la Bistriţa. Şi în acest an, militarii bistriţeni au fost ghidaţi de Bobiţa, un maidanez adoptat în urmă cu câţiva ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mii de bistriţeni au luat parte, vineri, după prânz la una dintre cele mai spectaculoase parade dedicate Zilei Naţionale din ultimii ani. În ciuda vremii urâte, sute de copilaşi cu steaguri în mână i-au urmărit pe militarii cocoţaţi pe tancuri sau pe pompierii din autospeciale.
 
Dacă anii trecuţi parada de 1 Decembrie începea la prânz, anul acesta ceremonia a fost programată la ora 14:30. Evenimentele dedicate Zilei Naţionale au început cu un ceremonial militar şi religios care a avut loc la statuia poetului Andrei Mureşanu.
 
Dacă numărul celor care au urmărit discursurile oficialilor nu a fost foarte mare, mii de bistriţeni aşteptau la doi paşi de Primăria Bistriţa parada, la care au luat parte militarii, poliţiştii, jandarmii, pompierii şi paramedicii, medicii de la SAJ, dar şi voluntari de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, Crucea Roşie şi cercetaşii bistriţeni.
 
Tancuri, autospeciale de intervenţie şi chiar ATV-uri folosite pentru salvarea celor rătăciţi pe munte au putut fi admirate chiar în centrul istoric. Din tancurile armatei nu au lipsit nici femeile. 
 
Vedeta paradei a fost însă căţeluşa Bobiţa, care însoţeşte militarii bistriţeni la toate evenimentele, fiind chiar în fruntea trupelor. Aceasta este maidaneză şi a fost adoptată în urmă cu câţiva ani de garnizoana de pe strada Avram Iancu din Bistriţa. 
 
Anii trecuţi, Bobiţa lua parte la paradă cu o haină special făcută pentru ea, cu camuflaj, asortându-se cu militarii care au adoptat-o. 
 
Bistriţenii care au luat parte la paradă au putut să se delecteze cu o porţie de fasole cu cârnaţ, cu produse tradiţionale oferite spre vânzare în cadrul unui târg şi cu muzică tradiţională. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
citeste totul despre: