Ce a făcut bărbatul din Năsăud, infectat cu coronavirus, după ce a ajuns în România

Ce a făcut bărbatul din Năsăud, infectat cu coronavirus, după ce a ajuns în România

Arhivă

Bărbatul este acum internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt 95 de persoane în carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vreau să vă anunţ că cunosc persoana care este infectată cu coronavirus din Năsaud şi am vorbit cu ea şi nu a luat contact cu absolut nimeni. A venit singur cu maşina personală din Cluj ( de la aeroport n.red) şi s-a autoizolat într-un apartament gol pus la dispoziţie de sora lui, iar mâncare i s-a dus doar la uşa apartamentului.

El este bine acum şi este în spital sub supraveghere strictă.

Vă rog distribuiţi să cunoască oraşul adevărul pentru că lumea a intrat în panică”, scrie pe contul de Facebook, Adrian Cifor, un apropiat al celui testat pozitiv cu COVID-19.

Marţi, 17 martie, Prefectura Bistriţa-Năsăud anunţa că „un bărbat de 32 ani, care se afla în izolare domiciliu după ce s-a întors din Italia, a făcut duminică noaptea un apel la 112. Acesta, a fost transportat cu izoleta la spital, iar rezultatul probelor a confirmat prezenţa Coronavirusului”, spune Prefectura.

Bărbatul a fost astă-noapte transportat de echipajul CBRN la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Alte opt teste CoVid-19 de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au rezultatul negativ.

În Bistriţa-Năsăud, 95 de persoane se află în carantină.

Şi primăria oraşului Năsăud a postat un mesaj pentru toţi locuitorii:

„Vă informăm că, în urma discuţiilor avute cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud şi cu Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, a fost confirmat primul caz pozitiv cu COVID-19, în oraşul Năsăud. Persoana confirmată cu Coronavirus-COVID 19 a intrat în ţară în data de 9 martie a.c., şi a ajuns în oraşul Năsăud cu autoturismul proprietate personală, autoizolându-se la domiciliu din data de 9 martie, fără să aibă contact cu alte persoane!

Vă aducem la cunoştinţă faptul că se continuă ancheta epidemiologică, efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. 

Apreciem responsabilitatea şi spiritul civic de care a dat dovadă persoana, în toată această perioadă. Aceasta, în urma apelului telefonic personal, la 112, a fost preluată cu izoleta şi internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, unde urmează tratament.”

Pe aceeaşi temă:

Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus în Bistriţa-Năsăud. Bărbatul s-a întors recent din Italia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: