Câştigătoarea concursului de frumuseţe din Canada a plecat din Bistriţa de la 7 ani

Amelia Deac a fost desemnată Miss Teen Diamanza şi datorită votului pe Internet a bistriţenilor. Proaspăta Miss a plecat în urmă cu 9 ani din România împreună cu familia şi o soră mai mică şi este elevă la un liceu din Montreal

Ştiri pe aceeaşi temă


Bistriţeanca de 16 ani a fost desemnată în urmă cu câteva zile drept Miss Teen Diamanza, un concurs organizat de una dintre cele mai prestigioase agenţii de Modeling din Canada. La concursul derulat on-line, Amelia Deac a obţinut peste 1800 de voturi, cu 200 mai mult decât următoarea clasată.Premiul ei constă într-un portofoliu gratuit din partea agenţiei, precum şi consultanţă din partea specialiştilor canadieni. De asemenea Amelia are mari şanse să prindă un contract permanent cu agenţia, aşa cum s-a întâmplat cu câştigătoarele din anii trecuţi.  Agenţiile de presă menţonează şi că Amelia Deac şi-a asigurat o mare parte din voturi de la internauţii bistriţeni, după ce a trimis mai multe scrisori celor de acasă pentru a o susţine.Misterioasa miss

Amelia Deac a plecat din Bistriţa în urmă cu nouă ani alături de familia sa care s-a stabilit în Canada. Familia Deac păstrează încă apartamentul de pe Intrarea Cireşului din Bistriţa, unde a locuit până la plecare şi care este închiriat.

„Sunt plecaţi de mult timp. Fetiţele lor erau mici când s-au dus cu toţii în Canada. Îmi amintesc că amândouă erau nişte fete frumoase. Părinţii, cred că tata, a rămas fără locul de muncă. Tatăl, Ionel, era inginer la fabrica de mecanică, iar mama, Maria, lucra la o bancă. Dacă ştiu eu bine, postul lui s-a desfiinţat şi au decis să plece în altă ţară. Apartamentul l-au lăsat în grija unei vecine, iar acum în el stă un chiriaş, de vreun an, dacă nu mă înşel" spune Elena Mihalca, vecina de la etajul trei al blocului în care a locuit familia Deac.Mătuşa Ameliei, Ioana Cincea a aflata de succesul nepoatei sale din ziare chiar cu  o zi înainte de a pleca în Canada, pentru a o vedea: „Amelia este o fată frumoasă, seamănă mult cu mama ei, care este sora mea. Sper ca titlul acesta să o ajute. Era mică atunci când au plecat, abia aştept să o văd acum", povesteşte mătuşa. Potrivit Ioanei Cincea,  tatăl Ameliei lucrează la Metrou în Montreal, iar mama, fostă angajată la BancPost, este în prezent funcţionară la un Institut Medical: „Ştiu că la început le-a fost greu, pentru că nu li s-au recunoscut studiile, dar în timp s-au adaptat. Acum s-au obişnuit, au cetăţenie canadiană şi nu cred că se vor mai întoarce", povesteşte mătuşa despre avantura canadiană a frumoasei bistriţence.

Încurajări de la Miss România

Loredana Salanţă, o altă tânără din Bistriţa care a început o carieră promiţătoare în modelingul internaţional , după câştigarea titlului de Miss România 2009, spune că a aflat de succesul Ameliei din presă. „Nu o cunosc pe această fată, dar o felicit pentru reuşita ei. Ştiu cât de greu i-a fost pentru că şi eu am avut o experienţă de acelaşi fel. Îi urez mult succes", a spus Loredana, reprezentanta României la Miss World 2009, în Africa de Sud.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările