Traforajul, readus în atenţie la Bistriţa cu ajutorul unui concurs inedit ce are în centru Biserica Evanghelică

Traforajul, readus în atenţie la Bistriţa cu ajutorul unui concurs inedit ce are în centru Biserica Evanghelică

FOTO: Bianca Sara

Un concurs inedit pus la cale  de Rotaract Club vine să aducă în prim plan un hobby de care pare să fi uitat lumea: traforajul. Tinerii îi caută pe cei mai pricepuţi meşteri suficient de curajoşi încât să se încumete să intre în competiţie: realizarea în 10 ore a unei machete a Bisericii Evanghelice.

Ştiri pe aceeaşi temă


Simbolul Bistriţei, Biserica Evanghelică, va revitaliza un hobby de mult uitat: traforajul. Clubul Rotaract pune la cale o competiţie menită să-i adune la start pe cei mai buni „meşteri”, care să realizeze cât mai fidel sau mai original o machetă a Bisericii Evanghelice.

Concursul, care poartă numele „Manole caută meşteri pricepuţi” se va desfăşura pe Pietonalul Liviu Rebreanu în data de 10 august începând cu ora 10:00, machetele urmând să fie terminate până la ora 20:00. Fiecare echipă va putea avea maxim 4 membri, organizatorii punând la dispoziţie materialele necesare realizării machetelor.

Potrivit organizatorilor, machetele vor fi realizate integral în cele 10 ore puse la dispoziţie, fiind permis şi trocul de materiale între echipe. Fiecare echipa va fi nevoită să achite o taxă de participare de 20 de lei.

În data de 11 august vor fi premiate trei echipe: cea care realizează cea mai originală machetă, cea care primeşte cele mai multe voturi din partea publicului, precum şi cea care vine cu cea mai bună prezentare a machetei, care trebuie să conţină informaţii  despre Biserica Evanghelică.

Biserica Evanghelică nu a fost aleasă întâmplător, anul acesta în august urmând să se marcheze 450 de ani de la sfinţire. Şi municipalitatea a ţinut cont de aniversarea simbolului municipiului, propunându-şi să termine restaurarea interioară până în a doua parte a lunii august, când lăcaşul de cult va fi dezvăluit chiar cu ocazia Zilelor Bistriţei.Vă mai recomandăm:

FOTO Biserica Evanghelică din Bistriţa, realizată din hârtie de 12 copii

 

FOTO: Sugăletele şi Biserica Evanghelică, dovada măiestriei arhitecturale a saşilor bistriţeni

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: