Bătrână de 83 de ani, testată pozitiv cu COVID-19, refuză internarea. „Aceasta este opţiunea ei, nu vrea să fie dusă la spital”

Bătrână de 83 de ani, testată pozitiv cu COVID-19, refuză internarea. „Aceasta este opţiunea ei, nu vrea să fie dusă la spital”

Izoletă                                                                                                ARHIVA Adevărul

Procurorii i-au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Femeia a fost confirmată cu COVID-19 în data de 8 mai. De atunci stă acasă, fără a fi tratată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud au deschis un dosar penal pe numele unei femei de 83 de ani din localitatea Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa Năsăud.

Femeia este acuzată de săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor deoarece a refuzat transportul la spital, fiind onfirmată cu coronavirus încă din data de 8 mai.

„Cu ocazia sosirii echipajului de ambulanţă la domiciliul acesteia, a refuzat să fie transportată la Spitalul de Boli Infecţioase Bistriţa, în vederea internării, existând riscul de răspândire a bolii”, spun procurorii.

Primarul comunei Măgura Ilvei, Valer Avram, a declarat pentru „Adevărul” că femeia este în continuare acasă deoarece „refuză pur şi simplu să fie dusă la spital. Asta este opţiunea ei, are şi alte comorbidităţi, este izolată la pat.”

Bătrâna nu primeşte în acest moment niciun tratament pentru bola COVID-19. mai mult, în acceaşi curte locuieşte cu fiica acesteia. ”Riscul de infecţie există. Ea stă într-o bucătărie, iar fata în casa mare. În momentul de faţă sunt în izolare. Toţi vecinii sunt în izolare timp de 14 zile”, mai spune primarul.

Pe aceeaşi stradă, la distanţă de 5 case au fost încă 2 cazuri de coronavirus confirmate pozitiv. Ceilalţi doi bolnavi sunt internaţi în spital.

„ Am izolat toate casele respective încă de vineri dimineaţa. Ceilalţi confirmaţi sunt internaţi în spitale. Ea fiind imobilizată, nici nu ştiu dacă ar rezista să fie ridicată şi transportată”, mai spune Valer Avram, primarul din Măgura Ilvei. 

Pe aceeaşi temă:

Preot ortodox confirmat cu COVID-19. A slujit la înmormântarea unui bărbat infectat cu coronavirus

Comună pusă pe jar de decesul unui bărbat cu coronavirus. „Familia nu a ştiut că este suspect când l-au externat”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: