Terapie cu bucurii. Lecţii de olărit şi cazare la ceramistul îndrăgostit iremediabil de Maramureş

Terapie cu bucurii. Lecţii de olărit şi cazare la ceramistul îndrăgostit iremediabil de Maramureş

Spaţiile de cazare descriu  povestea caselor tradiţionale. FOTO: Facebook Casa Olarului

La poalele Munţilor Gutâi, departe de agitaţia oraşului, pe crestele care adăpostesc istoria Maramureşului, „ultimul dac liber”, aşa cum este numit de apropiaţi şi prieteni Daniel Leş, oferă celor cărora le trece pragul, terapii cu bucurii simple. În urmă cu aproximativ 15 ani a construit Casa Olarului, un loc în care oamenii sunt primiţi cu opitalitate şi unde pot cunoaşte tainele modelării lutului.

Daniel Leş a deprins tainele olăritului de la tatăl său şi este bucuros să le predea mai departe fiecărui om care îi trece pragul curţii. Şi cum ştie că omul este obosit după drum lung, maramureşeanul şi-a amenajat în gospodărie şi un loc de cazare care te duce cu gândul la străbuni, la tradiţiile şi obiceiurile maramureşene.

 
„Călcând în acest spaţiu, descoperi mai mult decât o filă de istorie, desluşeşti tainele unui ţinut întreg, în care, cu siguranţă, poţi găsi o oază de linişte. Calcă pragul „Casei Olarului”, poate o să ai impresia că e demult uitată de „ochiul profan” al lumii moderne. Haide să nu lăsăm ca şi pe aceste pământuri să invadeze în mod abuziv modernitatea!”, este mesajul cu care sunt întâmpinaţi curioşii veniţi să descopere ce oferea în trecut o casă tradiţională maramureşeană. 
 
Preţul pentru două persoane în camera dublă cu micul dejun inclus este de 150 lei pe zi, iar cei care doresc pot asista la demonstraţii de olărit şi modelaj sau au posibilitatea de a lua lecţii. Pe roata olarului, un simplu bulgăre de lut prinde viaţă în mâinile celui care îl modelează şi se transformă într-un obiect decorativ unic, de o frumuseţe aparte. Iar cina, la lumina lampioanelor sau a lumânărilor este momentul perfect al zilei în care se deapână poveşti demult apuse. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: