Persoana care a pus bomba artizanală la Tribunalul Maramureş a fost identificată

Persoana care a pus bomba artizanală la Tribunalul
Maramureş a fost identificată

Bomba artizanală    Foto: DIICOT

În mai puţin de 12 ore de la ameninţarea cu bombă de la Tribunalul Maramureş a fost găsit bărbatul care a făcut acest lucru. El a mai avut condamnări, cea din urmă fiind aplicată recent. Procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de alarmare, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice cu privire la folosirea materiale de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală. Sesizarea din oficiu s-a făcut în urma incidentului ce a avut loc ieri, la Tribunalul Maramureş, conform căruia autori necunoscuţi au amplasat un pachet având aspectul şi elementele  caracteristice unui dispozitiv exploziv confecţionat artizanal, format din 4 batoane cilindrice, un acumulator şi un indicator luminos, în incinta clădirii Tribunalului Maramureş.

În mai puţin de 12 ore au fost descoperite şi strânse probe cu privire la fapta ce formează obiectul anchetei penale şi totodată identificat şi pus sub acuzare inculpatul Coman Vasile.

Procurorii spun că există suspiciunea rezonabilă că ieri, 23 noiembrie 2016, în intervalul orar 08.00-09.10, inculpatul Coman Vasile a amplasat într-un grup sanitar din incinta clădirii în care-şi desfăşoară activitatea Tribunalul Maramureş, un pachet ce avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat compus din patru elemenţi cilindrici, interconectaţi prin fire conductoare, un acumulator, un led/bec luminos, acesta fiind descoperit de o persoană care a anunţat lucrători din cadrul IJJ Maramureş ce asigură paza şi controlul acces la nivelul instituţiei.

”Menţionăm faptul că inculpatul a suferit anterior condamnări penale, cea din urmă fiind aplicată în dos. nr. 2955/100/2014 a Tribunalul Maramureş  pentru infracţiunea prev. de art. 51 alin. 1 din Legea nr. 161/2003 cu aplicarea art. 41 alin. 2 din C.pen. (1969), iar în privinţa acestei pedepse s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării. Trimiterea sa în judecată pentru această infracţiune s-a făcut de către Biroul Teritorial Maramureş  din cadrul DIICOT. În prezent, datorită nerespectării obligaţiilor impuse pe perioada suspendării sub supraveghere, pe rolul Tribunalului Maramureş există înregistrat dosarul nr. 569/100/2016, având ca obiect sesizarea privind revocarea suspendării sub supraveghere a pedepsei al cărui termen de judecată a fost la data de 23.11.2016, ocazie cu care inculpatul a fost prezent, procedând în felul descris anterior”, se arată în comunicatul DIICOT.

Astăzi, 24.11.2016, procurorii DIICOT  – Biroul Teritorial Maramureş au dispus faţă de inculpatul Coman Vasile  luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, arată reprezentanţii DIICOT în comunicatul remis presei.

 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările