VIDEO Maramureşenii îşi rup mâinile şi picioarele pe gheaţă. Numărul internărilor pe Ortopedie depăşeşte şi cu 50% numărul de paturi

Baimareni cu picioare si maini rupte pe gheata

Aglomeraţie mare în aceste zile la Secţia de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenă Dr. Constantin Opriş din Baia Mare. Numărul internărilor a ajuns să fie şi cu 50% mai mare decât numărul de paturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit declaraţiilor făcute, pentru Adevarul, de către medicul Andrei Prie, media zilnică de persoane care se prezintă la această secţie este între 50 şi 70 de persoane. Nu toate persoanele care se prezintă însă pe secţie au nevoie de internare. 

"Stăm bine cu fracturile în sensul că avem foarte multe. Astăzi pot să vă spun că de dimineaţă şi până la prânz am avut la 60 de persoane, doar două dintre ele fiind internate. 

Media zilnică la noi acum este între 50 şi 70 de persoane. Ce pot să vă spun este că secţia este depăşită. Sunt zile când avem depăşiri şi cu 50% a numărului de paturi, dar noi funcţionăm numai pe jumătate din cauza lucrărilor de reabilitare.

Ca şi vârstă avem de la tineri la bătrâni. Mâine, spre exemplu, trebuie să operez la şold un bştrân de 94 de ani. Am avut pacinţi şi de la 17 ani", a declarat dr. Andrei Prie. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările