Cum să-ţi fereşti locuinţa de hoţi. Sfaturile poliţiştilor

Cum să-ţi fereşti locuinţa de hoţi. Sfaturile poliţiştilor

Nu lăsaţi uşa deschisă niciodată pentru a nu avea surprize. FOTO: Arhivă

Siguranţa locuinţei dar şi a bunurilor din casă depinde de fiecare dintre noi. Pentru a evita să fiţi ţinta hoţilor, trebuie să vă luaţi câteva măsuri minime de siguranţă.

Cel mai important sfat pe care puteţi să îl urmaţi, chiar dacă vă aflaţi acasă, este să vă asiguraţi că aţi închis uşa locuinţei. Holul locuinţelor reprezintă, în general, locul unde depozităm genţile, telefoanele, portmoneele sau alte bunuri care constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Uşa locuinţei nu trebuie să fie lăsată deschisă, chiar dacă urmează să ieşiţi pentru scurt timp. 
 
Atenţie sporită şi fiţi vigilenţi atunci când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care spun că reprezintă diverse companii sau deţin calităţi oficiale. Nu le permiteţi să intre în locuinţă pentru că, uneori, acestea pot avea intenţia de a vă distrage atenţia pentru a sustrage bunuri din locuiţă. De asemenea, în momentul în care aţi pierdut cheia locuinţei, înlocuiţi rapid orice încuietoare. 
 
Dacă plecaţi de la domiciliu pentru o perioadă de timp, trebuie să închideţi toate căile de acces în locuinţă, inclusiv geamurile. De asemenea, puteţi lăsa o cheie unei persoane de încredere care să verifice din când în când locuinţa. 
  
 
În cazul în care sunteţi victima unui furt, anunţaţi poliţia, apelând serviciul unic de urgenţă 112. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: