Cum se prepară salata de năut cu ardei copţi, ideală pentru perioada Postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Năutul este un înlocuitor ideal al cărnii în perioada Postului. FOTO: Arhivă personală
Năutul este un înlocuitor ideal al cărnii în perioada Postului. FOTO: Arhivă personală

Băimăreanca Maria Pop, finalistă a ediţiei 2013 a competiţiei culinare MasterChef, ne propune o salată de năut cu ardei copţi, ideală pentru perioada Postului Paştelui.

Această salată este simplu şi repede de preparat, delicioasă, sănătoasă şi echilibrată în valori nutritive. Poate fi consumată chiar şi la cină fiindcă proteinele din năut îi dau salatei saţietate. 

Ingrediente: 

- 4 ardei roşii copţi

- o conversă de năut 400 grame

- 2 cepe roşii

- 50 grame baby spanac

- o legătură ceapă verde

- 1/2 legătură pătrunjel 

- 100 grame roşii cherry

- piper

- sare 

- oţet de vişine 

- ulei cu usturoi 

Mod de preparare: 

Se curăţă ardeii copţi, spanacul de cozi. Ceapa o tăiem peştişori, iar ceapa verde se taie de la coadă spre vârf. Tocăm pătrunjelul mărunt după care amestecăm ingredientele şi asezonăm cu sare, piper, oţet de vişine şi ulei cu usturoi, după gust. 

Maria Pop recomandă ca salata să fie servită cu pâine care are în compoziţie ceapă. 

Citeşte şi:

11 medalii cucerite de înotătorii masters ai Clubului Gold Stars Baia Mare

Cum au pedepsit poliţiştii locali din Satu Mare o femeie pe care au surprins-o că-şi face nevoile în parc

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite