Cine este Cristian Anghel, unul dintre cei 12 cavaleri condamnaţi penal şi lăsaţi fără decoraţie de către Klaus Iohannis

Cine este Cristian Anghel, unul dintre cei 12 cavaleri condamnaţi penal şi lăsaţi fără decoraţie de către Klaus Iohannis

Cristian Anghel. FOTO: Arhivă

Cristian Anghel, fostul primar al municipiului Baia Mare, a fost lăsat fără decoraţie de către preşedintele Klaus Iohannis. Fostul edil a fost decorat în anul 2004, de preşedintele de la acea vreme, Ion Iliescu, cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Anghel a fost decorat în anul 2004 de către preşedintele de la acea vreme, Ion Iliescu, cu ocazia Zilei Naţionale a României. A fost propus de către ministrul Administraţiei şi Internelor şi de ministrul delegat pentru Administraţia Publică, iar distincţia i-a fost oferită „în semn de apreciere pentru conducerea eficientă a serviciilor publice descentralizate ale ministerelor, pentru buna gospodărire şi devotamentul pus în slujba cetăţenilor”.
 
Şase ani mai târziu, Cristian Anghel, primar al municipiului Baia Mare la acea vreme, a ajuns în penitenciar, după ce magistraţii Curţii de Apel Cluj l-au condamnat la 2 ani şi 6 luni pentru abuz în serviciu în formă calificată. Mai exact, acesta a fost condamnat pentru aprobarea achiziţiei unui bloc de garsoniere contra sumei de 544.500 de euro de la o asociaţie familială care îl achiziţionase cu puţin timp în urmă contra sumei de 150.000 de euro. Fostul edil a fost eliberat condiţionat după 10 luni, în februarie 2011.
 
„Demersul făcut de preşedintele României este unul legal şi nu doresc să îl comentez”, a declarat Cristian Anghel, care astăzi deţine funcţia de preşedinte ALDE Maramureş, după ce în anul 2016 a ajuns consilier judeţean pe listele Partidului Ecologist Român.
 
Cristian Anghel a fost unul dintre cei mai longevivi primari din România, de la 1 mai 1993 fiind ales neîntrerupt în funcţie, până în 2010, momentul când a fost condamnat. La acea vreme, fostul edil deţinea funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal Maramureş.
 
Citeşte şi 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: