Atenţie şoferi! Se circulă în condiţii de iarnă în Pasul Gutâi

Atenţie şoferi! Se circulă în
condiţii de iarnă în Pasul Gutâi

Se circulă în codiţii de iarnă   Foto: Prefectura Maramureş

Ninge de dimineaţă în Maramureş şi zăpada a început să se aştearnă, îngreunând circulaţia. Autorităţile anunţă că stratul de zăpadă în Pasul Gutâi măsoară un centimetru, iar utilajele de deszăpezire sunt pe mai multe artere de circulaţie din judeţ. Până acum nu s-au semnalat probleme în trafic, dar se circulă în condiţii de iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ninsoarea a început să se aştearnă în special în zona de munte din Maramureş, astfel că şoferii care vor să tranziteze drumurile în aceste zone trebuie să ştie că se circulă în condiţii de iarnă. Utilajele sunt în trafic îndepărtând stratul de zăpadă. Secţia de drumuri naţionale Baia Mare acţionează cu 23 de utilaje pentru curăţarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant. Se intervine pe DN 18, în Pasul Gutâi, cu şase utilaje. Pe sectorul de drumuri naţionale E58 Baia Mare se acţionează cu două utilaje, iar la Sighetu Marmaţiei, tot pe DN 18, respectiv DN 19 cu trei utilaje. De asemenea, la Petrova, pe DN 18, inclusiv pe Dealul Hera acţionează trei utilaje. La Borşa, se acţionează cu patru utilaje, iar la Vişeu de Sus cu două utilaje. Pe DN 18B, se acţionează cu trei utilaje, pe Dealul Pietriş şi Dealul Măgoaja. S-au împrăştiat 134 tone de material antiderapant (pe E58, Baia Mare-Dej, nouă tone, E58 Baia Mare-Seini, şapte tone, pe DN 18, în Pasul Gutâi 38 tone, DN 19, Huta, 14 tone, DN 18 Sighetu Marmaţiei, nouă tone, DN 18 Petrova, 18 tone, Vişeu de Sus, DN 18, 1,5 tone, DN 17C, Dealul Ştefăniţei 4,5 tone, Borşa, Pasul Prislop, 21 tone, Târgu Lăpuş, DN18B, Dealul Pietriş şi Dealul Măgoaja, 12 tone.

 La această oră, ninge în Pasul Gutâi şi Pasul Prislop. În aceste zone este depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă care măsoară până la un cm, în Pasul Gutâi (între km 23 şi km 30), pe DN 19, Dealul Huta Certeze (între km 195 şi km 205) şi Pasul Prislop (între km 160 şi km 180).

Circulaţia rutieră se desfăşoară pe sectoarele de drumuri naţionale din judeţ, în condiţii de iarnă. Nu sunt semnalate, la această oră, probleme în trafic.

 
 
Mai puteţi citi:
citeste totul despre: