Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Ţigări de contrabandă    Foto: ITPF Sighet

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat peste 1.000 pachete ţigări, marfă care urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri, 7 martie, în jurul orei 14.30, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Vişeu de Sus a depistat, pe raza localităţii Bogdan Vodă, jud. Maramureş, o autoutilitară condusă de către Ioan G., în vârstă de 49 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş. În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au descoperit un recipient de plastic (bidon) în care se aflau ascunse mai multe pachete cu ţigări. „Drept urmare, lucrătorii noştri au luat măsura conducerii bărbatului la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, unde, în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 343 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 4.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, a precizat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei. Totodată, autoutilitara a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Şi un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmaţiei a descoperit, într-o zonă muntoasă, împădurită, două colete care conţineau ţigări. Oamenii legii au dus cletele la sediul sectorului şi au început să supravegheze zona. „În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 11.700 lei.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, a mai precizat Radu Lungu.

 
 
Mai puteţi citi:
citeste totul despre: