Un băcăuan de 52 de ani a murit în Italia după ce a căzut de pe schela pe care o montase la o biserică

Un băcăuan de 52 de ani a murit în Italia după ce a căzut de pe schela pe care o montase la o biserică

Gheorghe Voicu FOTO Facebook/Gheorghe Voicu

Gheorghe Voicu era originar din Oneşti, judeţul Bacău, şi lucra ca montator de schele pentru o firmă din provincia italiană Brescia. Luni, 16 septembrie 2019, bărbatul a căzut de schela pe care tocmai o montase, respectiv de la o înălţime de 13 metri. A murit pe loc.

Un băcăuan de 52 de ani a murit, luni, 16 septembrie, în Italia, după ce a căzut de pe schela pe care o montase la o biserică. Gheorghe Voicu montase deja schela în jurul bisericii Santa Maria Assunta, din localitatea Mura (provincia Brescia), dar aproape de ora 18,00, când se pregătea să predea lucrare, a s-a prăbuşit în gol de la 13 metri înălţime şi a decedat pe loc.

Se pare că se urcase pe schelă pentru a recupera un scripete de care avea nevoie a doua zi pentru lucrările de pe un alt şantier.

În ciuda eforturilor de a-l resuscita din partea colegilor săi sau a personalului medical de pe ambulanţă, care chemase şi un elicopter la faţa locului pentru a-l transporta de urgenţă la spital, pentru conaţionalul nostru nu s-a mai putut face nimic.

Carabinierii investighează acum pentru a se înţelege cauza exactă care a dus la producerea acestei tragedii, dar momentan se fac doar presupuneri: este posibil ca bărbatul român să se fi simţit rău sau poate să fi avut un moment de neatenţie în urma căruia a pus piciorul în gol sau a alunecat.

Cert este că, în ciuda faptului că Gheorghe purta echipamentul de siguranţă, nu-l folosise pentru a se asigura în timp ce urca pe schelă, mai spun aceleaşi surse locale.

Gheorghe Voicu este de loc din localitatea Oneşti (judeţul Bacău) şi era rezident în localitatea Nuvolento din provincia Brescia, unde locuia singur, fiind despărţit de soţia sa care se pare că a rămas cu copiii în România.

El şi fratele său aveau o mică firmă firmă în Italia, prin care ofereau servicii de montat schele, la care angajaseră şi câţiva muncitori cu care lucrau cot la cot.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: