Brânză testată pe covată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De pe masa băcăuanilor din zonele Asău, Agăş şi Brusturoasa nu lipseşte brânza de oaie în coajă de brad. Produsul este înregistrat la Oficiul pentru Invenţii şi Mărci.

„Laptele de oaie se strecoară prin tifon şi se pune la fiert, pentru a se alege caşul. Apoi se dă la dospit, trei săptămâni, se curăţă de coajă şi se amestecă“, a spus Mihai Zafiu, producător din Asău. Pentru a-i verifica calitatea, ciobanii aruncă o bucăţică de brânză pe o covată. Dacă se lipeşte, înseamnă că e bună pentru păstrare. Produsul este depozitat într-un înveliş din brad, fiert în zer de oaie, care se coase cu un şnur obţinut tot din coaja de brad. Ciobanii depozitează produsul în „brânzărie“, aflată la un metru jumătate în pământ. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite