Bacau: Dozatoarele cu lapte îi „îneacă“ pe pieţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii tradiţionali se plâng că li s-au redus vânzările la jumătate şi că li se strică marfa pe tarabe. În oraş au fost aduse două dozatoare, iar litrul de lapte costă 2,5 lei. Zilnic, zeci de băcăuani îşi încarcă PET-urile de doi litri.

Producătorii particulari se plâng că de câteva zile, de când au fost aduse cele două dozatoare de lapte, vânzările li s-au redus la jumătate şi li se strică marfa pe tarabe.


„Îmi strică afacerea“

„Nu ştiu ce să mă mai fac! Dacă acum câteva luni vindeam câteva bidoane bune de lapte, acum nu mai dau nimic. Stau cu el şi mi se strică pe tarabă. Dozatoarele astea moderne au cam stricat afacerea familiei mele“, a spus Elena Lazariu,  comerciantă. Acelaşi lucru îl susţin şi vânzătoarele de la magazinele alimentare din zonă.


„Nici nu mai aducem lapte la pungă pentru că nu-l cumpără nimeni. Vând doar câteva cutii zilnic. Au scăzut mult vânzările“, a afirmat Angela Cimpoieşu, vânzătoare la un magazin alimentar din piaţă.  Laurenţiu Ficău, cel care alimentează dozatoarele Bacăului, spune că în fiecare zi, în jurul orei 13.00, aduce câte 150 de litri de lapte proaspăt cu o autoutilitară frigorifică. „Laptele este integral, grăsimea e de peste patru la sută, se păstrează obligatoriu la 2,2 grade şi are garanţie 72 de ore. Însă noi aducem zilnic că lumea îl consumă“, a spus Ficău. Inspectorii sanitar-veterinari susţin că un astfel de comerţ cu lapte este igienic.


„Totul e curat şi legal“


„Decât să se vândă laptele pe tarabe, e mai bine în dozatoare. E proaspăt şi un astfel de comerţ este cât se poate de igienic. Totul e curat şi legal“, a declarat Gheorghiţă Vlad, şeful Biroului de Igienă din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite