VIDEO Un medic stomatolog din Arad se numără printre principalii susţinători ai regalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horaţiu Bogatu protestează de câte ori are ocazia FOTO arhivă
Horaţiu Bogatu protestează de câte ori are ocazia FOTO arhivă

Un medic stomatolog din Arad se numără printre susţinătorii regalităţii. Acesta a participat la toate manifestările organizate în judeţ cu privire la susţinerea reinstaurării monarhiei în România.

Ba mai mult de atât scrie periodic articole despre regalitate pe care le postează pe pagina de Facebook „Ziarul Regal” sau pe pagina personală. Horaţiu Bogatu are 42 de ani. Când este întrebat de ce luptă pentru regalitate acesta spune: „De 40 de ani trăiesc într-o ţara cu legi nedrepte, cu salarii mizerabile, cu pensii criminale, cu inechităţi sociale grave, fără libertate socială, fără egalitate în faţa legii, fără solidaritate. Acest sistem este nedrept şi trebuie să fie înlocuit cu un altul viabil care pune pe primul loc omul. Trăiască Monarhia! Trăiască Regalitatea! Trăiască Regele! Trăiască Familia Regală! Patrie şi onoare !.

Horaţiu Bogatu împreună cu alţi susţinători ai regalităţii a hotărât ca în ultima duminică a fiecărei luni să aibă loc ieşiri spontane în faţa primăriei. „Ziarul regal lansează Revoluţia „Ziua eliberării”! Prin aceste proteste se va cere revenirea la regalitate şi libertate”, declară Horaţiu.

În însemnările lui Horaţiu mai spune:

„Ultima zi de libertate, 30 decembrie 1947! Republica a fost impusă de Imperiul Sovietic! Republica a distrus suveranitatea poporului prin exilarea reprezentanţilor regali! Fără republică Partidul Comunist nu ar fii reuşit să devina unicul partid pe scena politica prin scoaterea în afara legii a celorlalte partide şi interzicerea lor prin lege! Republica se face vinovată de genocid şi de instaurarea terorii în mediul politic şi social civil! Republica este cea care a transformat Justitia în marioneta puterii comuniste, care a executat politic pe oponenţii puterii! Republica este autoarea legilor nedrepte care au dus la milioane de victime din societatea civilă! Republica este periculoasa ca şi comunismul deoarece nu respectă drepturile omului”.

<

Cât despre evenimentele sărbătorite astăzi, Horaţiu lasă isotria să vorbească.
Naşterea Dinastiei

În seara zilei de 10/11 februarie 1866, domnitorul Alexandru Ioan Cuza abdica de la putere. Se formează o Locotenenţă Domnească, iar membrii acesteia încep demersurile pentru aducerea unui prinţ străin la conducerea Principatelor Unite. Opţiunea o reprezenta prinţul Carol de Hohenzollern (după ce Contele Filip de Flandra refuzase tronul Principatelor Unite), recomandat de însuşi Napoleon al III-lea, împăratul Franţei. Ion C. Brătianu este trimis de urgenţă la Düsseldorf pentru a obţine consimţământul venirii în România din partea tânărului principe, a familiei sale şi a regelui Prusiei, Wilhelm I. Tânărul Carol, pe numele întreg Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen (când a venit în România nu şi-a mai scris numele cu K), acceptă să devină noul „domnitor al românilor”.

După o călătorie incognito cu trenul, pe ruta Duseldorf-Bonn-Freiburg-Zurich-Viena-Budapesta, în vagoane "puturoase" de clasa a II-a, pe data de 8 mai 1866, Carol a ajuns la Baziaş. Unde s-a îmbarcat pe un vapor dunărean care l-a dus până la graniţa cu România. Avea un paşaport fals (figura drept cetăţean elveţian), şi a călătorit deghizat ca om de afaceri, pentru că între Germania şi Austria exista la acea data o stare conflictuală.

La 10 Mai 1866, Carol a sosit la Bucureşti, capitala României, fiind întâmpinat de mulţimea entuziastă. Depune jurământul în faţa Parlamentului, devenind principe al României (până la 10 mai 1881, când România devine regat), după care devine rege. Aceasta zi va deveni Sărbătoarea Naţională a Regatului României până în 1947.
 

Vă mai recomandăm: Povestea Monarhiei româneşti. Fotografii de epocă inedite

O istorie a monarhiei româneşti în imagini. Casa Regală în paginile „Adevărul”, din 1888 până la abdicare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite