Sărăcia îi obligă pe arădeni să stea la rând pentru primirea ajutoarelor de încălzire

 Sărăcia îi obligă pe arădeni să stea la rând pentru primirea ajutoarelor de încălzire

Aguriţa Aranyos face parte dintre sutele de arădeni care se află în pragul sărăciei

În Arad este nebunie la depunerea cererilor pentru primirea ajutorului de încălzire. Sute de persoane încearcă să primească un ajutor de la stat pentru a trece peste iarnă. Banii pe care îi primesc sunt puţini şi abia le ajunge să cumpere de mâncare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aguriţa Aranyos, de 52 de ani, văduvă şi mamă a trei copii, a stat în această dimineaţă la rând la centrul de zi din centrul oraşului Arad, pentru a depunere cererea de primire a ajutorului de încălzire. „Lucrez de 12 ani la o şcoală din Arad ca femeie de serviciu. Până acum nu am avut nevoie de acest ajutor, trăia soţul şi ne descurcam. Am rămas văduvă şi am trei copii de crescut. Am un venit de 470 de lei pe lună”, a povestit Aguriţa Aranyos.


Aşteaptă o mână de ajutor


Femeia şi-a adunat de dimineaţă toate actele necesare, a completat cererea şi s-a îndreptat spre centru de zi sperând că va putea beneficia de ajutor. „Pe timp de iarnă ne este foarte greu cu cheltuielile”, a mai spus femeia. În situaţia ei sunt mii de arădeni, care doresc cu disperare să li se întindă o mână de ajutor. Reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare spun că multe persoane nu se încadrează, conform noilor criterii, pentru obţinerea ajutorului de încălzire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările