Masa de Paşte, cu miel mai puţin şi cu produse mai scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ouă roşii, cozonaci, pască, drob, stufat şi friptură de miel sunt numai câteva dintre preparatele pe care le-am aşteptat încă de aseară pentru masa de Paşte. Cu bani mai puţini în buzunar decât la Paştele trecut, întregul ospăţ din acest an ne-a costat cu aproape jumate mai mult.

Ce am pus astăzi pe masă a depins nu doar de bugetul fiecăruia, ci şi de răbdarea din ultima săptămână, când a început vânătoarea din magazine. Şi cum ora exactă se dă în hypermarketuri, de aici pornind preţurile, cea mai scumpă trufanda a fost ca de fiecare data, mielul.

Ne-am uitat cu jind la carnea înşirată în supermarketuri sau hale, şi am ne-am mulţumit măcar cu o jumătate de miel, adică circa 120 de lei. Vinul din crame a crescut la rându-i de la şapte la nouă lei litru, dar asta nu ne-a împiedicat să nu cumpărăm măcar patru.

În loc de cozonaci cumpăraţi, prăjitura făcută în casă nu a însemnat o cheltuială mai puţină, ba din contră. Pentru cei mai puţin conservatori cozonacul italian rămâne dulcele de Paşte, al cărui preţ variază între zece şi peste 30 de lei.

Masa de Paşte ne-a costat minim 170 de lei

O familie formată din trei persoane a făcut cumpărături minime, adică patru kilograme de carne, aproximativ 100 de lei, verdeaţă pentru drob şi stufat,  12 lei, un kilogram de roşii şi unul de castraveţi, 13-15 lei, ouă şi vopsea, circa 12 lei, doi cozonaci, 23 de lei şi trei litri de vin, 27 de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite