VIDEO Instinct de mamă. Cum şi-a salvat o tigroaică puiul abia născut, care respira cu mare greutate

VIDEO Instinct de mamă. Cum şi-a salvat o tigroaică puiul abia născut, care respira cu mare greutate

Imagine cu puiul de tigri ce respira greu FOTO: goodfullness.com

Un video cu o femelă tigru din Insula indoneziană Sumatra, specie din care mai sunt câteva sute de exemplare, a fost vizionat de circa 46 de milioane de oameni. Tigroaica a născut doi pui, iar unul nu a respirat bine în primele minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un video, din vara lui 2015, cu naşterea a doi pui de tigru din Sumatra a fost transmisă live la o grădină zoologică din Australia şi filmat de BBC Earth. 46 de milioane de curioşi au urmărit înregistrarea în care mama-tigru îşi linge puiul ca să-i stimuleze plămânii, după cum se explică şi în video. 

Potrivit goodfullness.com, tigrul din Sumatra este o specie pe cale de dispariţie - mai sunt 400-600 de tigri din Sumatra în sălbăticie. De aceea, activiştii de mediu sunt foarte atenţi cu fiecare exemplar şi au monitorizat atent naşterea tigroaicei.

„Nu putem risca ca tigrul de Sumatra să dispară ca verii lor din Bali şi Jawa (n. r. insule din Indonezia)“, au afirmat îngrijitorii de la zoo.

Aceştia au fost uimiţi de perseverenţa tigroaicei care nu s-a oprit din linsul puiului până când acesta nu a respirat singur. 

Mai puteţi citi:

VIDEO Trucuri genial de simple din bucătărie: cum să-ţi iasă omleta pufoasă ca marilor bucătari

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările