Salarii de invidiat la Primăria Alexandria. Primarul Drăguşin şi-a dublat salariul la 12.000 de lei brut, iar directorii din primărie primesc câte 7.500 de lei

Salarii de invidiat la Primăria Alexandria. Primarul Drăguşin şi-a dublat salariul la 12.000 de lei brut, iar directorii din primărie primesc câte 7.500 de lei

Primarul Victor Drăguşin FOTO Adevărul

Primăria Alexandria tinde să devină un angajator de invidiat la nivelul reşedinţei de judeţ, după noua grilă de salarizare, stabilită  în baza legii salarizării unitare, act intrat în vigoare la începutul lunii iunie. Începând cu luna  august, angajaţii Primăriei Alexandria vor merge acasă cu lefuri mai mari, iar în cazul unora dintre ei, salariile noi înseamnă dublu faţă de ceea ce primeau până acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legea salarizării unitare (legea numărul 153/2017) stabileşte 116 clase de salarizare, cel mai mic salariu fiind de 1.625 de lei, iar cel mai mare - de 22.000 de lei. De asemenea, legea prevede şase creşteri etapizate ale salariilor de bază, începând cu 1 iulie şi continând cu măriri în fiecare dată de 1 decembrie, din 2017 şi până în 2021. Legea a intrat în vigoare pe 1 iulie 2017 şi Primăria Alexandria s-a aliniat şi ea la noile reglementări.

Consilierii locali alexăndreni au aprobat  hotărarea privind stabilirea salariilor de  baza aferente functiilor publice si contractuale din cadrul familiei ocupationale ”Administratie”, utilizate in cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Alexandria,Directiei de Evidenta a Persoanelor,Directiei Politia Locala,Serviciului Public de Interes Local Administratia Domeniului Public Alexandria si al Serviciului Public de Interes Local Directia Generala de Asistenta Sociala Alexandria.

Cu mici excepţii, ale angajaţilor care deja aveau salariile la nivelul stabilit de noua lege, proiectul aprobat astăzi aduce majorări de salarii pentru majoritatea salariaţilor primăriei.De luna viitoare, primarul Alexandriei va avea o leafă de 12000 de lei brut, ceea ce înseamnă 9100 de lei net. 8100 de lei net vor câştiga şi cei doi viceprimari ai Alexandriei. Secretarul primăriei are, acum, un salariu de 10.000 de lei brut, iar administratorul public al reşedinţei de judeţ Alexandria va avea prevăzut în contract un salariu de 11.000 de lei. Arhitectul şef al oraşului va câştiga 8000 de lei, iar directorii din primărie câte 7500 de lei brut.
 
Şefii de birouri din Primărie vor câştiga 5300 de lei
 
Şefii de servicii din Primăria Alexandria vor avea salarii de 6000 de lei, în vreme ce şefii de birouri vor câştiga 5300 de lei.  Pentru un funcţionar public din Primăria Alexandria, după proiectul aprobat azi, maximul de salariu este de 4700 de lei la care se adaugă vechimea. Un astfel de funcţionat cu vechime mare în muncă  ajunge să câştige cât un şef de serviciu,adică 5300 de lei.
Potrivit noii grile, salariul unui şofer din Primăria Alexandria ajunge la 2500 de lei, portarul sau paznicul câştigă 1700 de lei, îngrijitorul -1600-1800 de lei. Cel mai mic salariu prevăzut de noua grilă este pentru funcţia de muncitor necalificat. Muncitorii necalificaţi din primărie vor câştiga aproximativ 1500 de lei.
La nivelul Primăriei Alexandria, noile majorări înseamnă o creştere a fondului de salarii, pentru anul viitor, de 25%.
 
Poliţiştii locali apar în noua grilă drept ”inspectori”şi au salarii de 3000 de lei
 

În noua grilă de salarizare nu mai apare funcţia de poliţist local, fiind vorba de o lacună  a legii după spusele edilului Victor Drăguşin. Ca atare, agenţii locali din Alexandria apar în  noua grilă cu funcţia de ”inspectori”. Salariile de la Poliţia locală Alexandria au crescut şi ele substanţial. Un inspector superior la Poliţia locală  câştigă 3000 de lei, unul principal, 2800, asistent-2400, iar un agent debutant-1900 de lei.
 
Pretenţii mai mari

Primarul Victor Drăguşin susţine că are pretenţii mai mari de la funcţionarii din subordinea sa. ” Eu îi doresc să fie mai eficienţi, să fie mai atenţi la relaţiile cu cetăţeanul. Pretenţiile mele şi ale colegilor din administraţie vor fi mult mai mari şi vor avea două elemente în fişa de evaluare a fiecărui angajat:gradul de dialog cu cetăţeanul, adică numărul de reclamaţii pe care le primeasc de la cetăţeni va contribui negativ şi modul în care îşi răspun unul altuia, între departamente,  la diverse solicitări”, spune primarul.
Întrebat dacă bugetul Alexandriei poate susţine noul fond de salarii şi dacă nu cumva este posibil să se treacă la desfiinţări de posturi, primarul Alexandriei a lasăt de înţeles că acest lucru este posibil şi că, la nivelul Primăriei Alexandria, nu sunt excluse disponibilizări în următoarea perioadă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: