Medicul acuzat de moartea unui bebeluş spune că nu e vinovat

Medicul acuzat de moartea unui bebeluş spune că nu e vinovat

Un copil a murit la naştere după ce medicul i-a strivit cutia craniană cu forcepsul

Conducerea Colegiului Medicilor Teleorman spune că medicul obstetrician acuzat de părinţii unui bebeluş că l-a omorât la naştere după ce i-a strivit capul cu forcepsul a explicat că, în parte, doctorul nu a fost vinovat.

Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Teleorman, dr.Alice Drăghici, ancheta în acest caz este în desfăşurare, iar cercetările vor stabili dacă există sau nu o culpă profesională, conducerea colegiului afirmând că, dacă ancheta se va dovedi prea complexă, va trimite dosarul la Colegiul Medicilor din România, informează Mediafax.

"Medicul a dat declaraţie, ne-a explicat că, în parte, nu a fost vina ei, ancheta noastră fiind în desfăşurare. Dacă situaţia ne va depăşi din punct de vedere profesional, vom trimite dosarul la Colegiul Medicilor din România", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr.Alice Drăghici.

Bebeluşul Iannis Gabriel a murit la câteva ore după naştere, în drum spre un spital din Bucureşti, după ce la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede medicul a intervenit cu forcepsul, familia reproşându-i că ar fi trebuit să recurgă la cezariană.
După ce a dat declaraţii la Colegiul Medicilor Teleorman, medicul Alina Stănescu a intrat în concediu, ea declarând că, după o asemenea întâmplare încheiată tragic, întotdeauna te gândeşti dacă "ai greşit ceva şi ai fi putut face altceva".

"Mama era la prima naştere, era speriată, agitată, a cedat psihic, era epuizată, nu a mai putut să coopereze cu noi, nu a mai putut să împingă.(..). Întotdeauna, stai după aşa ceva, stai şi te gândeşti dacă ai greşit ceva, ai fi putut face altceva", a declarat dr. Alina Stănescu.

Surse medicale din Spitalul Caritas din municipiul Roşiorii de Vede spun că doctoriţa avea de ales între a salva viaţa mamei sau pe cea a copilului şi că avea experienţă în utilizarea forcepsului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bebeluşului mort la naştere la Spitalul "Caritas" din Roşiorii de Vede, ai cărui părinţi îi acuză pe medici că au fracturat cu forcepsul craniul copilului, cazul fiind înregistrat la Parchetul Judecătoriei Roşiorii de Vede.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, anchetatorii au contactat, luni, familia copilului, domiciliată în comuna Olteni, iar la unitatea medicală cercetările desfăşurate de lucrătorii Poliţiei municipiului Roşiorii de Vede sub coordonarea procurorului continuă, în prezent fiind audiat personalul medical care a asistat la naştere.

Poliţia Teleorman a declanşat o anchetă, luni, în cazul bebeluşului mort la naştere la Spitalul "Caritas" din municipiul Roşiorii de Vede, ai cărui părinţi îi acuză pe medici că au fracturat cu forcepsul craniul copilului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, familia copilului nu a depus o plângere în acest caz, însă oamenii legii s-au autosesizat şi au declanşat o anchetă la Spitalul "Caritas" din Roşiorii de Vede.

Familia copilului mort la naştere îi acuză pe medici de neglijenţă, susţinând că bebeluşului i-a fost fracturată cutia craniană, fiind scos cu forcepsul, în timp ce cadrele medicale afirmă că vina este a mamei, care nu a cooperat cu doctorii.

Alexandru Ghimiş, tatăl copilului, afirmă că bebeluşul a murit la câteva minute de la naştere.

Medicul Alina Stănescu, cea care a asistat naşterea, spune că tragedia a avut loc din cauza mamei, care nu a cooperat cu personalul medical.

Părinţii bebeluşului mort au depus o plângere la Colegiul Medicilor Teleorman.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările